Φιλοσοφικό λεξικό

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2011
ISBN:
9789604930661
Σελίδες:
711
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φιλοσοφικό λεξικό
Τιμή εκδότη:€14,70
Η τιμή μας: €13,23
Φιλοσοφικό λεξικό
Ένα φιλοσοφικό λεξικό δεν βοηθά μόνο στην κατανόηση φιλοσοφικών έργων, αλλά και στη διεύρυνση του διανοητικού ορίζοντα ή στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Η τελευταία είναι απαραίτητη ιδιαίτερα στην εποχή μας, η οποία ερωτοτροπεί με την "ανορθολογική" σκέψη, που η προβολή της από τα μέσα ενημέρωσης τείνει να δημιουργήσει μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

Ένα φιλοσοφικό λεξικό ασχολείται με την ανάλυση των φιλοσοφικών εννοιών και όρων που έχουν διατυπώσει οι φιλόσοφοι όλων των εποχών, καθώς και με γενικές έννοιες από πολλές ειδικές επιστήμες. Όταν ένα φιλοσοφικό λεξικό απευθύνεται σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, είναι φυσικό να απλοποιεί τις θεωρίες. Η απλοποίηση αυτή όμως έχει τα όριά της, γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στην παραποίηση των θεωριών ή στην κακοποίησή τους.

Το "Φιλοσοφικό Λεξικό" φιλοδοξεί να αποδείξει ότι δεν ισχύει η άποψη πως η φιλοσοφία είναι ξένη προς τη ζωή και τα προβλήματά της ή κάτι το στρυφνό και σχολαστικό. Άλλωστε, το να φιλοσοφεί κανείς δεν είναι προνόμιο μόνο των φιλοσόφων...

Τίτλος βιβλίου:Φιλοσοφικό λεξικό
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Γκίκας, Σωκράτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604930661
Σειρά εκδότη:Εύχρηστα Λεξικά
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες