Από το ένα έως το εννέα

Η κρυφή ζωή των αριθμών
Εκδότης:
Τραυλός
Έτος:
2011
ISBN:
9789606640728
Σελίδες:
380
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από το ένα έως το εννέα
Τιμή εκδότη:€17,00
Η τιμή μας: €15,30
στο καλάθι
Από το ένα έως το εννέα
Σ' αυτό το εξαιρετικό βιβλίο, ο Andrew Hodges καταπιάνεται χωριστά με καθέναν από τους αριθμούς από το 1 έως το 9 και στη συνέχεια τους συνθέτει δημιουργώντας ένα ενοποιητικό σχήμα εντυπωσιακού εύρους που κυμαίνεται από την αισθητική, τη φιλοσοφική, και βέβαια, τη μαθηματική σημασία των θεμελιωδών ακέραιων αριθμών μέχρι τον ρόλο τους στη θεωρία αριθμών, στην κβαντική κρυπτογραφία, και στη μαθηματική φυσική.

Το μαγευτικό σύμπαν των αριθμών αποκαλύπτεται μέσα από τον ενθουσιασμό ενός δάσκαλου που ξέρει να εμπνέει στους μαθητές του θαυμασμό και δίψα για τα μαθηματικά.

Αντλώντας έμπνευση από την αέναη τάση του ανθρώπου για κατανόηση, το έργο "Από το ένα έως το εννέα", προσεγγίζει με χιούμορ και οξύνοια τα πιο σύγχρονα, φλέγοντα θέματα των μαθηματικών.

Ο Hodges -ένας διαπρεπής επιστημονικός βιογράφος, κορυφαίος μαθηματικός συγγραφέας, και ταλαντούχος δάσκαλος των μαθηματικών- κυριολεκτικά "ζωντανεύει" τους φαινομενικά ψυχρούς αριθμούς - δείχνει ότι αποτελούν κομμάτι της ζωής μας, ότι βρίσκονται παντού.

Το προσωπικό ύφος του συγγραφέα σε συνδυασμό με τη διαφωτιστική εικονογράφηση κάνουν ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα των μαθηματικών προσιτά στον μη ειδικό αναγνώστη.

Ακούγεται αινιγματικό -ίσως, ακόμη και χωρίς νόημα- ένα έργο που στόχο του βάζει να ανακαλύψει τη σημασία των εννέα ακεραίων αριθμών στο σύμπαν των μαθηματικών και στην τεχνολογική εξέλιξη της καθημερινότητάς μας (άλλωστε, ποιος νοιάζεται για τις εφαρμογές του "9", ή ποιος θέλει να διαβάσει για τον αριθμό "6";).

Ωστόσο, η ευρηματικότητα, η γνώση, και η φαντασία του Hodges μετατρέπουν αυτούς τους 9 απλούς αριθμούς σε εννέα κλειδιά που ξεκλειδώνουν όλα τα μυστήρια των μαθηματικών: από το αθώο sudoku μέχρι την κβαντική κρυπτογραφία, και από τα πλέον αυτονόητα φυσικά φαινόμενα μέχρι τις πιο σύνθετες έννοιες της μαθηματικής φυσικής. Ο Hodges, ως πολύπειρος παιδαγωγός των μαθηματικών, δεν διστάζει να προκαλέσει τη νοημοσύνη του αναγνώστη με ερωτήματα καιασκήσεις ευφυΐας, χωρίς να στερεί στο παραμικρό την απόλαυση της ανάγνωσης.

...Η μαθηματική σκέψη θα μπορούσε να γίνει μια ρεαλιστικά συναρπαστική επιλογή για τους μαθητές που σκοπεύουν να ασχοληθούν με έναν επιστημονικό ή τεχνικό κλάδο. Θα ταίριαζε σε εκείνους που απολαμβάνουν τα παζλ και τα παιχνίδια λογικής, θα διέγειρε όσους μπορούν να διακρίνουν τη γεωμετρία πίσω από τη μουσική και την τέχνη, και θα πρόσφερε κάτι σε εκείνους που απλώς θέλουν να είναι διαφορετικοί, ακόμη και ακραίοι...
Τίτλος βιβλίου:Από το ένα έως το εννέα
Υπότιτλος βιβλίου:Η κρυφή ζωή των αριθμών
Τίτλος πρωτότυπου:One to Nine
Εκδότης:Τραυλός
Συντελεστές βιβλίου:Hodges, Andrew (Συγγραφέας)
Αποστολόπουλος, Νίκος, μεταφραστής (Μεταφραστής)
Γραμμένος, Θεοφάνης Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789606640728
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες