Τασία

Μία "προνομιούχα" ζωή
Εκδότης:
Βάνιας
Έτος:
2007
ISBN:
9789602881897
Σελίδες:
416
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τασία
Τιμή εκδότη:€12,64
Η τιμή μας: €11,38
Τασία
Ήρθαν δεκάδες χιλιάδες και έμειναν να κάνουν πατρίδα τους την Αυστραλία. Από πού ήρθαν; Ποια ήταν η προσωπική τους ιστορία πριν φτάσουν; Τι άφησαν πίσω τους; Τι βρήκαν;
Αυτό το βιβλίο δεν υπόσχεται να δώσει απάντηση σ' όλες αυτές τις ερωτήσεις. Πώς μπορεί εξάλλου να το κάνει αυτό; Οι εμπειρίες κάθε ανθρώπου είναι υποκειμενικές και αποκλειστικά προσωπικές. Αυτό ισχύει ακόμη και για τα κοινά ιστορικά γεγονότα, γιατί ο καθένας τα βλέπει από το δικό του πρίσμα, τα ερμηνεύει σύμφωνα με τις αντιλήψεις του και τα αφήνει να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή και τον συνάνθρωπο του.
Αυτή η μυθιστορηματική ιστορία μιας νεαρής Ελληνίδας, που κάτω από παράξενες συνθήκες βρέθηκε στην Αυστραλία, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία ενός ολόκληρου λαού, την προσφυγιά, τον πόλεμο του '40, τη φτώχεια και τη μιζέρια, τον αδελφοκτόνο σπαραγμό, την κατάρα της μετανάστευσης.
Μέσω μιας σειράς περιστάσεων και πολύχρωμων χαρακτήρων η συγγραφέας παρουσιάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα ευαίσθητο παιδί μαθαίνει να βλέπει τη ζωή και την πραγματικότητα όπως εκδηλώνεται στην κοινωνία που μεγαλώνει, και κάτω από τις ιστορικές στιγμές, στις οποίες έτυχε να ζει.
Σ' αυτό το βιβλίο παρακολουθούμε την πορεία της ηρωίδας καθώς διασχίζει τα εσωτερικά της μονοπάτια, μέσα από ανασφάλεια, σύγχυση και απόγνωση, για να φτάσει τελικά στην αυτογνωσία και ολοκλήρωση. Μεταξύ άλλων είναι ένα βιβλίο που υμνεί τη λευτεριά, που φέρνει η απόσταση από ό,τι είχαμε μάθει ως παιδιά πως είναι σωστό, την επανεξέταση της έννοιας της πραγματικότητας και τη συνειδητή επιλογή του δρόμου που αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε. Είναι επίσης ένας ύμνος προς το δαιμόνιο ανθρώπινο πνεύμα, που έχει την ικανότητα να ξεπερνά αφάνταστες δυσκολίες, να συνεχίζει τη ζωή με ενθουσιασμό και αγάπη, να μαθαίνει, να αναπτύσσεται και να δημιουργεί.

(προλεγόμενα του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Τασία
Υπότιτλος βιβλίου:Μία "προνομιούχα" ζωή
Εκδότης:Βάνιας
Συντελεστές βιβλίου:Γκέσσα - Λιβεριάδη, Αναστασία (Συγγραφέας)
ISBN:9789602881897
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες