Κληρονομικό δίκαιο (τ.1)

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2011
ISBN:
9789604456604
Σελίδες:
559
Κληρονομικό δίκαιο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κληρονομικό δίκαιο (τ.1)
Τόμος Ι: Βασικές έννοιες κληρονομικής διαδοχής - Επαγωγή - Αποδοχή κληρονομίας - Αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής - Αποκλήρωση - Αποποίηση κληρονομίας - Κληρονομική αναξιότητα - Εξ αδιαθέτου κληρονομική διαδοχή - Συνεισφορά - Αναγκαστική διαδοχή


Ο κλάδος του κληρονομικού δικαίου γνωρίζει διεθνώς μεγάλη ανάπτυξη, και η νέα, δεύτερη έκδοση, η οποία έχει λάβει υπ’ όψιν όλες τις νομοθετικές μεταβολές -ιδιαίτερα τον ν. 3719/2008, που ρυθμίζει το σύμφωνο συμβίωσης- αλλά και τις νομολογιακές τάσεις, είναι πλήρως ενημερωμένη με τις εξελίξεις που συντελούνται πανευρωπαϊκά.
Στον πρώτο τόμο εξετάζεται η κληρονομική διαδοχή γενικά, η εξ αδιαθέ¬του, καθώς και η αναγκαστική διαδοχή, και αυτό διότι η από τον νόμο διαδο¬χή είναι αυτή που, κατά κύριο λόγο, στηρίζεται στο δίκαιο της συγγένειας. Ο δεύτερος τόμος πραγματεύεται την εκ διαθήκης κληρονομική διαδοχή και άλλους θεσμούς του κληρονομικού δικαίου (όπως τη σχολάζουσα κληρονομία, την αγωγή περί κλήρου, την εκποίηση κληρονομίας και τη δωρεά αιτία θανάτου).
Έτσι δίδεται μια ανάγλυφη αποτύπωση του κληρονομικού δικαίου όπως ισχύει και ερμηνεύεται σήμερα, προορισμένη να συμβάλλει στη διευκόλυνση της καθημερινής νομικής πρακτικής.
Τίτλος βιβλίου:Κληρονομικό δίκαιο
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Ψούνη, Νίκη (Συγγραφέας)
ISBN:9789604456604
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες