Κρυμμένο στο Αιγαίο

Μια αληθινή ιστορία σαν μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2016
ISBN:
9789601640570
Σελίδες:
300
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κρυμμένο στο Αιγαίο
Τιμή εκδότη:€14,40
Η τιμή μας: €12,96
στο καλάθι
Κρυμμένο στο Αιγαίο
"Η γιαγιά μου έκρυβε πάντα στον κόρφο της, δεμένο στον στηθόδεσμό της, το κλειδί της βαλίτσας με τα πράγματα του Μιχάλη. Άνοιγε τις νύχτες τη βαλίτσα, χάιδευε τα αντικείμενα και έκλαιγε. Πίστευε ότι ο γιος της είναι ζωντανός και τον περίμενε. Πέθανε με τον καημό ότι δεν τον βρήκε ποτέ."

Τον Απρίλιο του 1943 ο νεαρός Μιχάλης Κουτλάκης, γιος του δημάρχου της Κάσου, συλλαμβάνεται από Ιταλούς στρατιώτες και οδηγείται στη φυλακή της Ρόδου. Είναι η τελευταία φορά που η οικογένειά του τον βλέπει ζωντανό. Όλο το νησί γνωρίζει τον λόγο της σύλληψής του, αλλά κανείς δε μιλά. Ο χαμός του Μιχάλη θα παραμείνει από τότε το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό της Κάσου.

Επτά δεκαετίες μετά, η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η οικογένεια του Μιχάλη ανοίγουν ένα κλεμμένο κουτί και ξεκινούν να ξετυλίγουν την ιστορία. Ψάχνουν τα ιταλικά μυστικά αρχεία της Δωδεκανήσου, τα γερμανικά στρατιωτικά αρχεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ντοκουμέντα της εποχής, συναντούν σε όλη την Ελλάδα δεκάδες ανθρώπους που γνώριζαν τον Μιχάλη και μαθαίνουν τι πραγματικά συνέβη στον Δωδεκανήσιο ήρωα. Αποκαλύπτεται μια ιστορία που μπλέκει τα γεγονότα του μικρού νησιού με τις πιο σημαντικές στιγμές της νεότερης Ελλάδας και την παγκόσμια μοίρα. Ένα βιβλίο γραμμένο με συγκίνηση για την Ελλάδα, τη θάλασσά της και έναν νέο που τα είχε όλα, αλλά διάλεξε να παλέψει για ένα ιδανικό.
Τίτλος βιβλίου:Κρυμμένο στο Αιγαίο
Υπότιτλος βιβλίου:Μια αληθινή ιστορία σαν μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Παπαϊωάννου, Σοφία, δημοσιογράφος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601640570
Σειρά εκδότη:Ντοκουμέντα - Βιογραφίες
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες