Η Πολιτεία... της Μάρως Λοΐζου

Πρακτικά ημερίδας, Αθήνα, 9 Μαΐου 2009
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789601637440
Σελίδες:
203
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Πολιτεία... της Μάρως Λοΐζου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η Πολιτεία... της Μάρως Λοΐζου
Η Μάρω Λοΐζου έχει συμβάλει ουσιαστικά, με το λογοτεχνικό της έργο, στην ανανέωση της Λογοτεχνίας για Παιδιά. Τα κείμενά της γραμμένα με φαντασία και ρεαλισμό, καλύπτουν όλα σχεδόν τα λογοτεχνικά είδη (ποίηση, μικρή ιστορία, παραμυθική μικρή ιστορία, διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα). Με την ποιητικότητα της γραφής της το συγκρατημένο λυρισμό και την απουσία διδακτισμού τα βιβλία της ευαισθητοποιούν τα παιδιά σε σύγχρονα, καίρια προβλήματα αλλά κα σε καθημερινές κοινωνικές καταστάσεις.

Στον τόμο αυτό δημοσιεύονται οι επιστημονικές εργασίες πανεπιστημιακών καθηγητών της Λογοτεχνίας και της Λογοτεχνίας για Παιδιά και Νέους οι οποίες ανακοινώθηκαν στην τιμητική Ημερίδα με θέμα την πολυσήμαντη προσφορά της Μάρως Λο'ίζου στη Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους. Την Ημερίδα διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 9 Μαΐου 2009.

Οι συγγραφείς του τόμου αυτού εξετάζουν τα κείμενα της υπό το πρίσμα ποικίλων θεωρητικών προσεγγίσεων. Στις μελέτες τους ερευνάται και αναδεικνύεται το συνολικό έργο της Λοΐζου τόσο ως προς τις θεματικές του όσο και ως προς τα υφολογικά του χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους πολυπολιτισμικούς μύθους, στις γυναικείες μορφές, στον κοινωνικό προβληματισμό, σε θέματα οικολογίας και φιλοσοφίας, στις παρεχόμενες επιστημονικές γνώσεις από τα εικονογραφημένα λογοτεχνικά της βιβλία, στα νεοτερικά στοιχεία της γραφής της καθώς και στο ρόλο της φαντασίας στα κείμενά της.

Οι μελέτες που συγκροτούν τον παρόντα τόμο, συμβάλλοντας στη σφαιρικότερη αντίληψη του έργου της Μάρως Λοΐζου, πιστοποιούν την παραμυθική σαγήνη των κειμένων.της, ενώ αναδεικνύουν και τις δυνατότητες αξιοποίησης των βιβλίων της στο σημερινό σχολείο.
Τίτλος βιβλίου:Η Πολιτεία... της Μάρως Λοΐζου
Υπότιτλος βιβλίου:Πρακτικά ημερίδας, Αθήνα, 9 Μαΐου 2009
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Πολίτης, Δημήτρης, λέκτορας Παν. Πατρών (Συγγραφέας)
Παπαντωνάκης, Γεώργιος Δ. (Συγγραφέας)
Παπαδάτος Γιάννης Σ. (Συγγραφέας)
Οικονομίδου, Σούλα (Συγγραφέας)
Κατσίκη - Γκίβαλου, Άντα (Συγγραφέας)
Ζερβού, Αλεξάνδρα (Συγγραφέας)
Γιαννικοπούλου, Αγγελική Α. (Συγγραφέας)
Αναγνωστοπούλου, Διαμάντη (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Πολίτης, Δημήτρης, λέκτορας Παν. Πατρών (Επιμελητής)
Κατσίκη - Γκίβαλου, Άντα (Επιμελητής)
ISBN:9789601637440
Σειρά εκδότη:Θεωρητικές Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2011
Ηλικίες:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες