Συμβάσεις σύγχρονου εμπορίου

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2011
ISBN:
9789604456482
Σελίδες:
596
Συμβάσεις σύγχρονου εμπορίου
Τιμή εκδότη:€60,00
Η τιμή μας: €57,00
Συμβάσεις σύγχρονου εμπορίου
Στον παρόντα τόμο προσεγγίζονται κατά τρόπο εναργή και εμπεριστατωμένο, αλλά ταυτοχρόνως και ευσύνοπτο, μέσω της παράθεσης ερμηνευτικών σχολίων, αποσπασμάτων δικαστικών αποφάσεων, υποδειγμάτων συμβάσεων και προτύπων δικογράφων, συμβατικές σχέσεις που παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σύγχρονο επιχειρείν και -σε ορισμένες περιπτώσεις- αφίστανται από τα καθιερωμένα συμβατικά στερεότυπα.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται συμβάσεις που ρυθμίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις διαχείρισης και εκμετάλλευσης δικαιωμάτων που απορρέουν από άυλα αγαθά (μεταβίβασης και παραχώρησης άδειας εμπορικού σήματος, domain name και δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, μεταφοράς τεχνολογίας).
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου εμβαθύνει σε σύγχρονες μορφές συμφωνιών του επιχειρείν και συγκεκριμένα στις συμβάσεις του διαμεσολαβητικού εμπορίου (συμβάσεις αντιπροσωπείας, διανομής, franchise).
Με την παράθεση και σχολιασμό των πιο πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων τόσο σε εθνικό (Ν. 3557/2007) όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης [Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 330/2010, Κανονισμοί Ρώμη Ι & Ρώμη ΙΙ], ο ανά χείρας τόμος φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα επικαιροποιημένο έργο που θα παράσχει στο χρήση του τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία, ώστε να εμβαθύνει με τον πλέον ολοκληρωμένο τρόπο στην προβληματική των συμβάσεων αυτών.
Τίτλος βιβλίου:Συμβάσεις σύγχρονου εμπορίου
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Αναστασόπουλος, Δημήτρης, δικηγόρος (Συγγραφέας)
Μιχαηλόπουλος, Γρηγόρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604456482
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Δικηγορική Πρακτική
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες