Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2010
ISBN:
9789604521166
Σελίδες:
374
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο
Τιμή εκδότη:€27,00
Η τιμή μας: €24,30
στο καλάθι
Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με υψηλότερες ταχύτητες από ποτέ, για λόγους επαγγελματικούς, κοινωνικούς, ψυχαγωγικούς, ανθρωπιστικούς και αυτή η τάση δείχνει να συνεχίζεται και στο μέλλον παρόλη τη διεθνή οικονομική ύφεση. Οι ταξιδιώτες εκτίθενται σε ποικίλους κινδύνους όπως σε διαφορές στο υψόμετρο, στο επίπεδο υγρασίας, σε ακραίες θερμοκρασίες, σε λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να είναι άγνωστα στην χώρα τους κ.ά. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τις κατάλληλες προφυλάξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι.

Σκοπός του βιβλίου αυτού που παρουσιάζουν οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, το οποίο εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και γράφτηκε από ειδικούς στο αντικείμενο της ταξιδιωτικής ιατρικής απ' όλο τον κόσμο, είναι η παροχή οδηγιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης ή ελαχιστοποίησης δυσμενών συνεπειών για την υγεία των ταξιδιωτών. Οι πληροφορίες παρέχονται όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά. Οι επαγγελματίες υγείας θα βρουν πρόσθετες βιβλιογραφικές πηγές για περισσότερη μελέτη των επιμέρους αντικειμένων.

Το βιβλίο έχει ως στόχο την παροχή οδηγιών στον αναγνώστη για το μεγαλύτερο φάσμα των σημαντικότερων υγειονομικών θεμάτων που σχετίζονται με τα ταξίδια. Οι συστάσεις αυτές αναφέρονται στους κινδύνους υγείας που σχετίζονται με τους διαφορετικούς τύπους ταξιδιού και ταξιδιωτών. Επίσης, διευκρινίζονται ο ρόλος του ιατρικού επαγγέλματος, της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και των ίδιων των ταξιδιωτών όσον αφορά στην αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας οι οποίοι παρέχουν συμβουλές υγειονομικού χαρακτήρα σε ταξιδιώτες, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει οδηγό σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και οργανισμούς, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και τους ίδιους τους ταξιδιώτες.
Τίτλος βιβλίου:Ζητήματα υγείας ταξιδεύοντας στον κόσμο
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηπανταζή, Πετρούλα (Επιμελητής)
ISBN:9789604521166
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Υγεία - Διατροφή > Υγεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες