Το βιβλίο: διαχρονική πορεία στην εκπαίδευση

Συμπόσιο - έκθεση: Κέντρο "Γαία", Ιανουάριος - Ιούνιος 2011
Εκδότης:
Άτων
Έτος:
2011
ISBN:
9789609880374
Σελίδες:
22
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το βιβλίο: διαχρονική πορεία στην εκπαίδευση
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το βιβλίο: διαχρονική πορεία στην εκπαίδευση
[...] Η έκθεση που οργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και οι ομιλίες που θα ακολουθήσουν στοχεύουν να παρουσιάσουν δείγματα της εκπαιδευτικής βιβλιοπαραγωγής από τα χρόνια της εδραίωσης της τυπογραφικής τέχνης των Ελλήνων έως σήμερα. Μέσα από το υλικό αυτό αναδεικνύονται οι πρωτεργάτες του ελληνικού βιβλίου και μεγάλοι δάσκαλοι, που όχι μόνο σφράγισαν αλλά και καθόρισαν επί αιώνες τον διδακτικό ορίζοντα σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης. Αντικειμενικός σκοπός τους, από τις πρώτες δεκαετείς μετά την Άλωση της Κωνσταντινοπόλεως (1453), ήταν η προάσπιση της γλώσσας και της ελληνικής πνευματικής παράδοσης μέσα από την ορθόδοξη πίστη. [...]

(Νίκη Γουλανδρή, από τον χαιρετισμό)

Οι διοργανωτές ευχαριστούν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης για την παραχώρηση των τόμων βιβλίων του 16ου αιώνα, που περιλαμβάνονται στην έκθεση.
Τίτλος βιβλίου:Το βιβλίο: διαχρονική πορεία στην εκπαίδευση
Υπότιτλος βιβλίου:Συμπόσιο - έκθεση: Κέντρο "Γαία", Ιανουάριος - Ιούνιος 2011
Εκδότης:Άτων
Συντελεστές βιβλίου:Στάικος Κωνσταντίνος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609880374
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2011
Σημείωση:Έκδοση με αφορμή την έκθεση στο Κέντρο "Γαία" μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011. Χαιρετισμός: Νίκη Γουλανδρή, Πρέσβειρα καλής θέλησης για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, 2010. Εισαγωγή: Κων. Π. Στάικος, "Τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης στα χρόνια του νεοελληνισμού και τα εργαλεία μάθησης (16ος αιώνας)".
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες