Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα

Εκδότης:
Gotsis Εκδόσεις
Έτος:
2010
ISBN:
9789609427050
Σελίδες:
376
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €33,25
στο καλάθι
Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα
Το βιβλίο αυτό αποτελεί βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση παλαιότερου βιβλίου μoυ με τίτλο "Θέματα από την επιχειρησιακή έρευνα" (2004).

Στη νέα έκδοση, πέρα από τις συμπληρώσεις και διορθώσεις της παλαιάς έκδοσης και την αναδιάταξη των κεφαλαίων για λόγους καλύτερης λειτουργικότητας, έχουν προστεθεί τέσσερα νέα κεφάλαια με τίτλους: " Δικτυωτή Ανάλυση" " Στοιχεία από τη Συνδυαστική Ανάλυση", "Στοιχεία από τη Θεωρία Πιθανοτήτων" και "Συλλογισμός δια της Μελέτης Περιπτώσεων".

Στο κεφάλαιο της Δικτυωτής Ανάλυσης μελετούμε γραφικά προβλήματα διαδρομών και ροής δια δικτύων.

Τα κεφάλαια της Συνδυαστικής Ανάλυσης και της Θεωρίας Πιθανοτήτων αποτελούν την απαραίτητη υποδομή για την πληρέστερη κατανόηση αρκετών άλλων ενοτήτων του βιβλίου, όπως είναι οι Μαρκοβιανές Αλυσίδες, η Ανάλυση Πληροφοριών και Αποφάσεων, η Θεωρία Αποθεμάτων, η θεωρία των Ουρών Αναμονής κ.λπ. Τα παραπάνω κεφάλαια κρίθηκε σκόπιμο να προστεθούν στη νέα έκδοση του βιβλίου, αφού έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί φοιτητές παρουσιάζουν κενά πάνω στα θέματα αυτά από τα μαθηματικά του Λυκείου.

Τέλος ο Συλλογισμός δια της Μελέτης Περιπτώσεων (ΣΜΠ), γνωστός διεθνώς με τον όρο Case-Based Reasoning (CBR), πέρα από μια κλασσική θεωρία για την επίλυση προβλημάτων και τη μάθηση, έχει εξελιχθεί σήμερα σε ένα ιδιαίτερα δημοφιλή κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σε πολλά πεδία των εφαρμοσμένων επιστημών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Επιχειρησιακή Έρευνα. Έτσι κρίθηκε χρήσιμο να συμπεριληφθεί ένα συνοπτικό κεφάλαιο για το ΣΜΠ στη νέα έκδοση του βιβλίου, που έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.

Από τη θέση αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συναδέλφους και φοιτητές για την υποδοχή, που επεφύλαξαν στην παλαιά έκδοση του βιβλίου, αλλά και για τις παρατηρήσεις τους, που συντέλεσαν ουσιαστικά στις βελτιώσεις, που επιχειρήθηκαν στη νέα έκδοση.

Ευχαριστώ επίσης θερμά τον κ. Άγγελο Γκότση για την οικονομική υποστήριξη και επιμέλεια της νέας έκδοσης του βιβλίου, καθώς και την κ. Σοφία Παπαδοπούλου για την επίπονη και πολύ φροντισμένη εργασία της πληκτρολόγησης των κειμένων σε Η/Υ και για την επιμέλεια των σχημάτων.

Μιχάλης Γρ. Βόσκογλου
Οκτώβρης, 2010
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην επιχειρησιακή έρευνα
Εκδότης:Gotsis Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Βόσκογλου, Μιχάλης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609427050
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2010
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες