Πρόγονος

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Πλατύπους
Έτος:
2011
ISBN:
9789606665622
Σελίδες:
632
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρόγονος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Πρόγονος
"Οι πρόγονοι είναι εκεί έξω... πρέπει να με πιστέψεις".

Κάθε πέντε λεπτά, ένας υποψήφιος για μεταμόσχευση πεθαίνει ενώ περιμένει για μια συμβατή καρδιά, για ένα συκώτι, για ένα νεφρό. Φανταστείτε μια τεχνολογία που θα μπορούσε να προσφέρει αυτά τα σωτήρια όργανα μεταμόσχευσης με αμελητέο κόστος... και φανταστείτε τι θα έκανε μια εταιρεία για να μονοπωλήσει αυτή την τεχνολογία.

Σε ένα απομακρυσμένο νησί του αρκτικού Καναδά, ο Π. Τζ. Κόλντινγκ έχει υπό την εποπτεία του μια ομάδα γενετιστών οι οποίοι έχουν ανακαλύψει αυτό το ιερό δισκοπότηρο της ιατρικής. Με την αντίστροφη ανάπτυξη χιλιάδων γονιδιωμάτων ζώων, η ομάδα του Κόλντινγκ έχει γυρίσει πίσω το ρολόι της εξέλιξης και έχει αναδημιουργήσει τον πρόγονο όλων των θηλαστικών. Η μέθοδος; Παράνομη. Το αποτέλεσμα; Ένα κατασκευασμένο από υπολογιστή ζωντανό πλάσμα, ένα ζώο του οποίου τα όργανα μπορούν να μεταμοσχευθούν σε οποιοδήποτε άτομο, χωρίς την πιθανότητα απόρριψης.

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: αυτοί οι πρόγονοι δεν είναι τα υπάκουα ζώα κοπαδιού που οραματίστηκε η ομάδα του Κόλντινγκ. Αντιθέτως, η δουλειά αυτής της ομάδας έχει δώσει ζωή σε κάτι μεγάλο, κάτι κακό... κάτι πολύ, πολύ πεινασμένο.

Ενώ δημιουργοί γίνονται θήραμα στην υπέρτατη μάχη για επιβίωση, ο Κόλντινγκ και η γυναίκα που αγαπάει πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους -ακόμα καθώς κυβερνητικοί πράκτορες βρίσκονται κοντά στο να κλείσουν το πρότζεκτ, και η οικονομικά εύρωστη εταιρεία που υποστηρίζει την έρευνα αποκαλύπτει τα δικά της αδίστακτα σχέδια.

Ο διάσημος συγγραφέας Scott Sigler, δημιουργός των μπεστ σέλερ των New York Times, "Επιδημία και Ιός", προσφέρει μια ανατριχιαστική ιστορία για το τι μπορεί να συμβεί όταν η ύβρις, η απληστία και η παραφροσύνη οδηγούν τους επιστημονικούς πειραματισμούς πέρα από το χείλος της λογικής.
Τίτλος βιβλίου:Πρόγονος
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Ancestor
Εκδότης:Πλατύπους
Συντελεστές βιβλίου:Sigler, Scott (Συγγραφέας)
Βλαμάκης, Νικόλαος (Μεταφραστής)
ISBN:9789606665622
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2011
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες