Το αίμα είναι ζωή

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789601637617
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το αίμα είναι ζωή
Τιμή εκδότη:€2,99
Η τιμή μας: €2,69
στο καλάθι
Το αίμα είναι ζωή
"Ακούστε τα παιδιά της νύχτας" λέει ο κόμης Δράκουλας, όταν οι λύκοι ουρλιάζουν στο σκοτάδι. "Τι γλυκιά μουσική που βγάζουν".
Τα "παιδιά της νύχτας" είναι συνώνυμο των βρικολάκων. Οι απέθαντοι που ρουφάνε το αίμα των ζωντανών μες στην άγρια νύχτα. Είναι επίσης το όνομα μιας σειράς τρομαχτικών και χιουμοριστικών παιδικών βιβλίων τοποθετημένων στη βικτωριανή εποχή.
Τα δυο αδέλφια, ο Έντβαρντ και η Άγκνες ζουν με τη μητέρα τους και τη μεγαλύτερη αδερφή τους σε μια μεγάλη έπαυλη. Ο Έντβαρντ είναι ο μεγαλύτερος, αλλά η Άγκνες -παρότι είναι τυφλή- είναι πολύ πιο έξυπνη και τολμηρή. Η πόλη τους έχει στοιχειωθεί από φριχτά πλάσματα. Οι λύκοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους και κάθε βράδυ ανακαλύπτονται νέα θύματα των βρικολάκων. Οι πολίτες είναι κατατρομοκρατημένοι και απαιτούν από τις αρχές να κάνουν κάτι για την κατάσταση, αλλά στο σπίτι τους ο Έντβαρντ και η Άγκνες απαγορεύεται ακόμα και να μιλούν για το θέμα.
Όλα αλλάζουν όταν ξαφνικά πεθαίνει η μεγάλη τους αδερφή. Ή έτσι νομίζουν όλοι, μέχρι που μερικές μέρες μετά την κηδεία ανακαλύπτουν ότι το φέρετρό της είναι άδειο. Έχει βρικολακιάσει! Ποιος ο πραγματικός λόγος που κρυβόταν πίσω από τη μυστηριώδη της αρρώστια;
Ξαφνικά τα δυο αδέρφια και η μητέρα τους αναγκάζονται να μετακομίσουν σε μια φτωχική περιοχή της πόλης, όπου δεν τους γνωρίζει κανείς. Ο Έντβαρντ και η Άγκνες αποφασίζουν να διερευνήσουν το θέμα. Δεν πιστεύουν ότι η αδερφή τους ήταν στ' αλήθεια βρικόλακας και είναι πεισμένοι ότι πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος.
Στις έρευνές τους για την κουλτούρα των βαμπίρ και τα φριχτά γεγονότα που τα περιστοιχίζουν, τα δυο παιδιά ξετρυπώνουν πολλές σοκαριστικές αλήθειες. Μία από αυτές είναι ότι ο πεθαμένος πατέρας τους ήταν κι αυτός επιστήμονας που εξειδικευόταν στους βρικόλακες μέχρι τον μυστηριώδη θάνατό του.
Μια μέρα ο Έντβαρντ γνωρίζει ένα γοητευτικό κορίτσι, τη Μίνε, που κερδίζει αμέσως την καρδιά του, παρόλο που φαίνεται να ξέρει υπερβολικά πολλά για τους βρικόλακες που λυμαίνονται την πόλη. Τα αδέρφια προσκαλούνται σε μια μεγαλοπρεπή γιορτή στο σπίτι όπου ζει η μυστηριώδης Μίνε με τον μεγαλύτερο αδερφό της. Στην αρχή όλα μοιάζουν φυσιολογικά, αν και όλοι οι καλεσμένοι είναι περίεργα χλωμοί. Όταν όμως το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα αποκαλύπτεται ότι ο Έντβαρντ και η Άγκνες προορίζονται να γίνουν θύματά τους σε συνδυασμό με μια τελετή νέων βρικολάκων. Καταφέρνουν να ξεφύγουν την τελευταία στιγμή χάρη στη βοήθεια μιας κοπέλας που αρνείται να τους πει ποια είναι. Μήπως είναι η αδερφή τους;
Τα δυο αδέρφια έχουν τώρα την πληροφορία ότι οι βρικόλακες δεν είναι απλώς πλάσματα της φαντασίας και των παραδόσεων, αλλά συμμετέχουν στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας της πόλης και έχουν μάλιστα εισχωρήσει και στην ειδική δύναμη καταπολέμησης των βαμπίρ. Οι νέες πληροφορίες τα οδηγούν να εντείνουν τις έρευνές τους. Ανακαλύπτουν ότι οι βρικόλακες ετοιμάζουν μια μεγάλη συνομωσία και τους ακολουθούν σε μια μυστηριώδη συνάντηση τη Βαλπουργία Νύχτα. Συνεχώς τους βοηθά η Μίνε, παρόλο που δεν είναι ποτέ σίγουροι με ποιανού το μέρος είναι. Στο τέλος τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν...
Τίτλος βιβλίου:Το αίμα είναι ζωή
Τίτλος πρωτότυπου:Nattens born 2: Bloder er liv
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Bødker, Benny (Συγγραφέας)
Καλοβυρνάς, Λύο (Μεταφραστής)
Smet, Mårdøn (Εικονογράφος)
ISBN:9789601637617
Σειρά εκδότη:Μυθιστορήματα Φαντασίας
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2011
Ηλικίες:9 - 16
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 10+
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες