Ένα ταξίδι

Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2011
ISBN:
9789604538690
Σελίδες:
960
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένα ταξίδι
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ένα ταξίδι
"Στις 2 Μαΐου του 1997, έφτασα στη Ντάουνινγκ Στριτ ως πρωθυπουργός για πρώτη φορά. Ουδέποτε ως τότε είχα τοποθετηθεί σε κάποια κυβερνητική θέση, ούτε καν στο πλέον μικρό των μικρών υπουργείων. Ήταν η πρώτη και μοναδική θέση την οποία κατέλαβα στην κυβέρνηση".

Τόνι Μπλερ


Ο Τόνι Μπλερ είναι ένας από τους πολιτικούς που καθορίζουν την εποχή μας. Η ανάδειξή του σε ηγέτη του Εργατικού Κόμματος το 1994 αποτέλεσε σημείο καμπής για τα πολιτικά πράγματα στη Βρετανία. Μέσα σε μερικά χρόνια, ο Μπλερ αναδιοργάνωσε το κόμμα, συσπείρωσε το λαό γύρω από το πρόσωπό του και έγινε πρωθυπουργός το 1997 πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Εργατικού Κόμματος και βάζοντας τέλος σε 18 χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης. Με τις τρεις διαδοχικές εκλογικές νίκες στις οποίες οδήγησε τους Εργατικούς αναδείχθηκε ως κυρίαρχη πολιτική φυσιογνωμία των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Το "Ένα ταξίδι" είναι η μαρτυρία του Τόνι Μπλερ από την πρωθυπουργική του θητεία και πέρα από αυτήν. Εδώ περιγράφει για πρώτη φορά το ρόλο του στη διαμόρφωση της πρόσφατης Ιστορίας, από όσα ακολούθησαν το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνας μέχρι τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αποκαλύπτει τις αποφάσεις που ήταν αναγκαίες για να ανασυντάξει το κόμμα του, τις σχέσεις του με άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως ο Γκόρντον Μπράουν και ο Πίτερ Μάντελσον, τις εργώδεις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στη Βόρειο Ιρλανδία, τους αγώνες για την παιδεία και την υγεία, την εφαρμογή των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες υπηρεσίες μετά το 1945 και τις σχέσεις του με τους ηγέτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Επίσης, αναπτύσσει την πεποίθησή του για παρεμβάσεις με ηθικό υπόβαθρο, πεποίθηση που οδήγησε σε αποφάσεις όπως αυτή για τον πόλεμο στο Κόσοβο, τη Σιέρα Λεόνε, το Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Το ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ είναι ένα βιβλίο για τη φύση της πολιτικής εξουσίας και τη διαχείρισή της. Με ειλικρίνεια, χωρίς φόβο και συχνά με σαρκαστικές λεπτομέρειες, ο Τόνι Μπλερ σκιαγραφεί τις καλές και τις κακές στιγμές της καριέρας του και μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε και τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό και τον διπλωμάτη. Διερευνά τις προκλήσεις της ηγεσίας και εξηγεί γιατί πήγε ενάντια στην κοινή γνώμη θέλοντας να υποστηρίξει αυτό στο οποίο πίστευε. Επίσης, κοιτάζει προς το μέλλον και τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων, τις οικονομικές εξελίξεις και τον καινούριο ρόλο της Βρετανίας κάνοντας λόγο για τα ζωτικά ζητήματα και τις ιδιομορφίες του κόσμου μας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Λίγοι Βρετανοί πρωθυπουργοί έχουν καθορίσει την πορεία του έθνους τόσο έντονα όσο ο Τόνι Μπλερ και τα επιτεύγματα και η κληρονομιά του θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμα. Ανάμεσα στις αμέτρητες σελίδες που έχουν γραφεί γι’ αυτόν, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μοναδικό: Είναι το δικό του ταξίδι με δικά του λόγια.
Τίτλος βιβλίου:Ένα ταξίδι
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Blair, Tony (Συγγραφέας)
Συλογίδου, Ελευθερία (Μεταφραστής)
ISBN:9789604538690
Σειρά εκδότη:Παγκόσμια Θέματα
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες