Εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2011
ISBN:
9789604456192
Σελίδες:
239
Εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση
Τιμή εκδότη:€28,00
Η τιμή μας: €26,60
στο καλάθι
Εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση
Το θέμα του έργου είναι η τραπεζική εγγυητική επιστολή με ρήτρα πληρωμής "σε πρώτη ζήτηση", η οποία, ενώ παρουσιάζει ευρύτατη διάδοση τόσο στο διεθνές εξαγωγικό εμπόριο όσο και στις εμπορικές συναλλαγές του εσωτερικού, αποτελεί, ταυτόχρονα, ένα αμφισβητούμενο νομικό θέμα, κυρίως επειδή δεν αντιμετωπίζεται και δεν ρυθμίζεται από συγκεκριμένες διατάξεις νόμου.
Εντούτοις, η εγγυητική επιστολή αποτελεί αναμφίβολα ένα μοναδικό σε απόδοση εργαλείο ασφαλούς προώθησης των συναλλαγών, αναδοχής και εκτέλεσης έργων, εξασφάλισης του αναλαμβάνοντος τον κύριο κίνδυνο της συναλλαγής από οικονομικούς και δικονομικούς κινδύνους της σχέσης.
Το κύριο βάρος της μελέτης πραγματεύεται το φλέγον επιμέρους ζήτημα της «δυνατότητας αποτροπής της καταπτώσεως», της δυνατότητας δηλαδή της εκδότριας της εγγυητικής επιστολής τράπεζας και του εντολέα της (υπέρ ου) να αρνηθούν την πληρωμή του υπεσχημένου ποσού στον λήπτη της επιστολής.
Στην αποσαφήνιση και διαλεύκανση όλων αυτών και της λειτουργίας της εγγυητικής επιστολής συμβάλλει το έργο αυτό, προσδιορίζοντας τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μερών και τις εφαρμοστέες διατάξεις. Έτσι, η μελέτη μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τον νομικό της πράξης στην έρευνα και την εφαρμογή του δικαίου σε σχέση με την εγγυητική επιστολή.
Τίτλος βιβλίου:Εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Χατζησεβαστού, Ανθούλα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604456192
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2011
Σημείωση:Πρόλογος: Σπύρος Δ. Ψυχομάνης, καθηγητής εμπορικού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες