Το όνειρο έμεινε ακατοίκητο

Ιστορικές μαρτυρίες για τον Εμφύλιο
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2011
ISBN:
9789604582860
Σελίδες:
204
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το όνειρο έμεινε ακατοίκητο
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Το όνειρο έμεινε ακατοίκητο
"...ένα προσκύνημα στη φοβερή ιστορία"

Το βιβλίο αυτό είναι μια καταγραφή προσωπικών μαρτυριών ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα και συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του Δημοκρατικού Στρατού στην Β. Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην περιοχή των Σερρών.

Πρώτιστο μέλημα του συγγραφέα ήταν η αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων, διατηρώντας την απόσταση του επίμονου και εν πολλοίς "προσανατολισμένου" ερευνητή, που επιχειρεί, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, να κατανοήσει το κλίμα αυτής της συγκλονιστικής περιόδου, που καθόρισε τη νεώτερη ιστορία του τόπου μας.

Μεταξύ των πολλών παλαιών μαχητών του Δ.Σ.Ε. που κατάφερε να συναντήσει ο συγγραφέας ήταν και ο Βαγγέλης Μητσίτσικας. Η συνάντηση μαζί του υπήρξε η απαρχή μιας βαθιάς σχέσης εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης μεταξύ τους, που είχε ως αποτέλεσμα την καταγραφή των βιωμάτων από την χρονική αυτή περίοδο στο παρόν βιβλίο.

Η ιστορία άλλωστε, γράφεται στη μνήμη των ανθρώπων που την υπηρετήσαν. Η ιστορία του Δ.Σ.Ε. γράφτηκε πάνω στα βουνά από ανθρώπους κυνηγημένους, οργισμένους, φοβισμένους, που τόλμησαν να πιστέψουν στο όνειρο και επέλεξαν τον δρόμο της αντιπαράθεσης ως μέσο για την επίτευξή του. Πεινασμένοι, σε αντίξοες συνθήκες, είχαν το κουράγιο και τη δύναμη να πιστεύουν, να υπομένουν και να αγωνίζονται. Είναι η Ιστορία των αφανών, των "χαμένων στις απέραντες παραγράφους της Ιστορίας". Ένα μικρό, μόλις, μέρος αυτής ακριβώς της ιστορίας επιχειρεί να καταγράψει το ανά χείρας βιβλίο.
Τίτλος βιβλίου:Το όνειρο έμεινε ακατοίκητο
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορικές μαρτυρίες για τον Εμφύλιο
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Πασχάλης, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789604582860
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2011
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες