Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2011
ISBN:
9789605011529
Σελίδες:
242
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
Τιμή εκδότη:€15,50
Η τιμή μας: €13,95
στο καλάθι
Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
"Μα δεν πήρες είδηση τίποτα;" "Όχι, Φάρμουρ, τίποτα."

Η Κωνσταντίνα, όταν μετακόμισε με τους γονείς της στη Γερμανία, ήταν τόσο ευτυχισμένη με την καινούρια της ζωή, που ποτέ δεν της πέρασε από τον νου πως μια μέρα θα άλλαζαν όλα. Κι όμως οι γονείς της χωρίζουν τελεσίδικα και είναι καλό γι' αυτήν να επιστρέψει στην Ελλάδα, στη γιαγιά της, τη Φάρμουρ, όπως τη φωνάζει η Κωνσταντίνα στα σουηδικά.

Μα πώς γκρεμίστηκαν όλα; Πώς να αντέξει την γκρίνια της γιαγιάς της που της διηγείται ξανά και ξανά για την Κατοχή και την Αντίσταση; Εκείνη ποιος θα την καταλάβει; Ας είναι καλά ο Λουμίνης, ένα μεγαλύτερο αγόρι από το νέο της σχολείο, και το θαυματουργό γαλάζιο χαπάκι που την κάνει να τα ξεχνάει όλα και να μην τη νοιάζει τίποτα.

Και μετά όμως τι; Ακόμα ένα χαπάκι κι άλλο ένα κι άλλο ένα... και η Κωνσταντίνα μια στα ουράνια και μια στον γκρεμό, στο δικό της σύμπαν όπου κυριαρχεί το ψέμα, παγιδευμένη στις αράχνες της να παλεύει με χέρια και με πόδια να ξεμπλεχτεί και να μην μπορεί. Ή μήπως μπορεί;

"Ένα εμφανώς παιδαγωγικό μυθιστόρημα, χωρίς το παραμικρό δείγμα διδακτισμού. Με ζωηρά αφηγηματικά πρόσωπα, σωστές δόσεις χιούμορ και πλήρη οικονομία δυνάμεων, η Ζέη δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο (αξιανάγνωστο για κάθε ηλικία) μυθιστόρημα."

Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, "Ελευθεροτυπία"
Τίτλος βιβλίου:Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Ζέη, Άλκη, 1923-2020 (Συγγραφέας)
ISBN:9789605011529
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2011
Ηλικίες:12+
Σημείωση:Επανέκδοση: "Κέδρος", 2002.
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες