Ψυχολογία της τέχνης (τ.2)

Αναλύοντας χαρακτήρες λογοτεχνικών έργων
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2009
ISBN:
9789609405027
Σελίδες:
664
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχολογία της τέχνης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ψυχολογία της τέχνης (τ.2)
Η ψυχολογική ανάλυση ενός λογοτεχνικού κειμένου είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο και πολυσύνθετο θέμα, καθώς αποβλέπει σε μια πολύπλευρη διαφώτισή του. Ένα τέτοιο εγχείρημα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ψυχολόγο, με την έννοια ότι ο σχολιασμός του χαρακτήρα των κεντρικών προσώπων, που είναι φανταστικοί ήρωες, και η πλοκή του αναλυόμενου έργου στηρίζονται κυρίως στο θεωρητικό πλαίσιο των ψυχολογικών ερμηνειών, ιδιαίτερα δε στη βιογραφική προσέγγιση.
Στον τόμο γίνεται μια πρωτότυπη προσπάθεια ψυχολογικής προσέγγισης των χαρακτήρων των ηρώων και των γεγονότων ζωής τους σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί από τον ή τη συγγραφέα του κάθε μυθιστορήματος. Για τον σκοπό της ανάλυσης επιλέχθηκαν σημαντικά ξένα και ελληνικά κείμενα λογοτεχνίας. Το θεωρητικό πλαίσιο στήριξης της ψυχολογικής αυτής ανάλυσης αποτελούν η ιστορία ζωής μέσα από τη μελέτη περιπτώσεων, το γενεοκοινωνιόγραμμα και οι βιβλιογραφικές πηγές.
Πέρα από τον συναρπαστικό λόγο της ανάλυσης, το βιβλίο αποτελεί μια σημαντική συμβολή στην ψυχολογική επιστήμη και ειδικά στους νέους τομείς της, όπως είναι η ψυχολογία της τέχνης και της δημιουργικότητας.
Τίτλος βιβλίου:Ψυχολογία της τέχνης
Υπότιτλος βιβλίου:Αναλύοντας χαρακτήρες λογοτεχνικών έργων
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Ρήγα, Αναστασία - Βαλεντίνη (Συγγραφέας)
Ρήγα, Αναστασία - Βαλεντίνη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789609405027
Σειρά εκδότη:Ποιοτικές Μέθοδοι Έρευνας
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες