Βαλβιδοπάθειες

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννης Β. Παρισιάνος
Έτος:
2010
ISBN:
9789609912655
Σελίδες:
471
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βαλβιδοπάθειες
Τιμή εκδότη:€45,00
Η τιμή μας: €42,75
στο καλάθι
Βαλβιδοπάθειες
Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες μεταβολές και εξελίξεις στις βαλβιδοπάθειες, οι οποίες αφορούν τόσο στην αιτιολογία όσο και στη διάγνωση και αντιμετώπισή τους. Η σύγχρονη τεχνολογία, όπως η διοισοφαγική και η τρισδιάστατη ηχωκαρδιογραφία, ο μαγνητικός συντονισμός κ.ά., επιτρέπει την πλήρη και λεπτομερή απεικόνιση και τον καθορισμό της αιτιολογίας των βαλβιδοπαθειών. Επιπλέον, η διόρθωση ή/και αντικατάσταση βαλβίδας μπορεί σήμερα να γίνει όχι μόνο στο χειρουργείο αλλά και στο εργαστήριο καθετηριασμών διαδερμικά.

Πολύ σημαντικό ακόμη είναι ότι έχει αλλάξει η αιτιολογία των βαλβιδοπαθειών. Παθήσεις όπως ο ρευματικός πυρετός και η σύφιλη, που παλαιότερα αποτελούσαν τις κυριώτερες αιτίες των βαλβιδοπαθειών, σήμερα έχουν εξαφανισθεί στον αναπτυγμένο κόσμο, ανάμεσά τους και τη χώρα μας, ενώ έχουν προκύψει άλλες αιτίες προσβολής των βαλβίδων. Η αύξηση του μέσου όρου ζωής είχε ως αποτέλεσμα να εμφανισθούν βαλβιδοπάθειες που είναι συχνές στη μεγάλη ηλικία, όπως η στένωση της αορτικής βαλβίδας και η βαρειά ανεπάρκεια της μιτροειδούς που έχει ως υπόστρωμα την πλαδαρή μιτροειδή βαλβίδα / πρόπτωση της μιτροειδούς. Με την πρόοδο της Ιατρικής η θνητότητα από το έμφραγμα του μυοκαρδίου ελαττώθηκε, αυξήθηκε όμως ο αριθμός και η επιβίωση ασθενών με μυοκαρδιοπάθεια και καρδιακή ανεπάρκεια, καταστάσεις που σε ποσοστό πάνω από 50% συνοδεύονται με βαλβιδοπάθεια. Ασθενείς με πολύπλοκες συγγενείς καρδιοπάθειες ή με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που σήμερα ζουν με περιτοναϊκή διύληση ή τεχνητό νεφρό σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% παρουσιάζουν βαλβιδοπάθεια. Φάρμακα που χορηγούνται για τη θεραπεία της ημικρανίας, της νόσου του Parkinson, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, ενδοκαρδιακές/ενδοαγγειακές συσκευές ή καθετήρες, νέα νοσήματα όπως η επίκτητη καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος (AIDS), η νόσος του Kawasaki και άλλα, μπορεί να προκαλέσουν βαλβιδοπάθεια.

Η μονογραφία αυτή αποτελεί πλήρη ανασκόπηση των βαλβιδοπαθειών. Σκοπό έχει να προετοιμάσει τους ειδικευόμενους στην εσωτερική παθολογία και καρδιολογία για τις εξετάσεις των αντίστοιχων ειδικοτήτων καθώς και για τις εξετάσεις επαναγνώρισης της ειδικότητας στις ΗΠΑ. Κλινικοί ιατροί - ερευνητές, διεθνείς αυθεντίες στις βαλβιδοπάθειες που έχουν κάνει πρωτοποριακή έρευνα σ' αυτόν τον τομέα, παρουσιάζουν το έργο τους.

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές της Ιατρικής, ειδικευόμενους στην Εσωτερική Παθολογία και Καρδιολογία, σε παθολόγους, καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς, νεφρολόγους και λοιμωξιολόγους και αποτελεί σημαντικό βοήθημα γι' αυτούς προς όφελος των ασθενών που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.
Τίτλος βιβλίου:Βαλβιδοπάθειες
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Γιάννης Β. Παρισιάνος
Συντελεστές βιβλίου:Μπουντούλας, Χαρίσιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789609912655
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2010
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες