Ο Αμερικανός κατάσκοπος

Αποκαλυπτικά στοιχεία και ντοκουμέντα για τη δράση της CIA σε όλο τον κόσμο: Μαρτυρία
Εκδότης:
Modern Times
Έτος:
2011
ISBN:
9789604940639
Σελίδες:
464
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Αμερικανός κατάσκοπος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο Αμερικανός κατάσκοπος
Ινδία, Κίνα, Μεξικό, Γουατεμάλα, Ιαπωνία, Ουρουγουάη... Ο άλλοτε εντιμότατος και στη συνέχεια επονείδιστος Χάουαρντ Χαντ άρχισε να γίνεται γνωστός το 1950 χάρη στα μυθιστορήματα κατασκοπίας που έγραφε. Ο λόγος του ήταν τόσο πειστικός, που ενθουσίαζε το αναγνωστικό κοινό. Έγραφε σαν... αληθινός κατάσκοπος. Κι αυτό πραγματικά ήταν.

Ταξιδεύοντας στην αρχή μόνος και στη συνέχεια με την οικογένειά του, που αγνοούσε επακριβώς το εύρος των δραστηριοτήτων του, μετακινούνταν συχνά για να ανταποκρίνεται στις δύσκολες αποστολές που του ανέθετε το Γραφείο Στρατηγικών Υποθέσεων και, κατόπιν, η CΙΑ.
Ξεκινώντας από απλός ερευνητής περιπτώσεων εξάπλωσης του κομμουνισμού, υπεύθυνος αργότερα για όλες τις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ -υπήρχε μάλιστα και τμήμα που ασχολούνταν με την περίπτωση της Ελλάδας μετά τον Εμφύλιο-, ο Χαντ τέθηκε πρόθυμα στην υπηρεσία των Ρεπουμπλικάνων. Γνώρισε όσο κανείς το πολιτικό παρασκήνιο της απόβασης στον Κόλπο των Χοίρων αλλά και των δολοφονιών σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της εποχής, όπως ο Τζ. Φ. Κένεντι, ο Ομάρ Τορίχος, πρόεδρος του Παναμά, και ο στρατηγός ΡαφαέλΤρουχίλο, δικτάτορας της Δομινικανής Δημοκρατίας, για τις οποίες και κατηγορήθηκε. Κι όταν το Νοέμβριο του 1971 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συστήνει την Επιτροπή για την Επανεκλογή του Προέδρου Νίξον, ο Χαντ είναι πάλι έτοιμος να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τη δράση των μυστικών υπηρεσιών σε έναν ακόμη "υψηλότερο στόχο". Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν οι Δημοκρατικοί, και σε λίγο καιρό ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα όλων των εποχών, το Γουότεργκεϊτ, συγκλονίζει την Αμερική και απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Τελικά, όταν έπειτα από διαρροή πληροφοριών στον Τύπο το σκάνδαλο αποκαλύπτεται, ο Χαντ και οι συνεργάτες του μετεωρίζονται στο κενό της ίδιας ματαιοδοξίας που τους έφτασε στην κορυφή. Πολλά χρόνια μετά, βλέποντας εξ αποστάσεως τα γεγονότα που σημάδεψαν την αμερικανική ιστορία, ανασύροντας μαγνητοταινίες, συνεντεύξεις, ξεχασμένα χειρόγραφα, πετά την παλιά γραφομηχανή στον ποταμό Ποτόμακ και γράφει την ιστορία της αμερικανικής κατασκοπίας από την αρχή, όπως ο ίδιος την έζησε.
Τίτλος βιβλίου:Ο Αμερικανός κατάσκοπος
Υπότιτλος βιβλίου:Αποκαλυπτικά στοιχεία και ντοκουμέντα για τη δράση της CIA σε όλο τον κόσμο: Μαρτυρία
Τίτλος πρωτότυπου:American Spy: My Secret History in the CIA, Watergate and Beyond
Εκδότης:Modern Times
Συντελεστές βιβλίου:Hunt, E. Howard (Συγγραφέας)
Χατχούτ, Ρένα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604940639
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες