Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση: Κωμωδία μονόπρακτη με μουσική και τραγούδια. Οι απατεώνες της Πρωτοχρονιάς: Βασισμένο στο διήγημα του Άντον Τσέχωφ "Απατεώνες κατ' ανάγκην"

Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2010
ISBN:
9789603856160
Σελίδες:
94
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση: Κωμωδία μονόπρακτη με μουσική και τραγούδια. Οι απατεώνες της Πρωτοχρονιάς: Βασισμένο στο διήγημα του Άντον Τσέχωφ Απατεώνες κατ' ανάγκην
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση: Κωμωδία μονόπρακτη με μουσική και τραγούδια. Οι απατεώνες της Πρωτοχρονιάς: Βασισμένο στο διήγημα του Άντον Τσέχωφ "Απατεώνες κατ' ανάγκην"
[...] Η συμμετοχή των μαθητών στη θεατρική παράσταση και σε άλλες μορφές θεατρικών εκδηλώσεων τους παρέχει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ψυχο-πνευματικές και σωματικές τους δυνατότητες, να εξωτερικεύσουν τα αισθήματα και τα συναισθήματα τους, να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους. Κατ' αυτό τον τρόπο αποκτούν κοινωνικότητα και ψυχοπνευματική καλλιέργεια, σε απόλυτο συνδυασμό με τις αντίστοιχες γενικότερες επιδιώξεις αγωγής και παιδείας του συνολικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι θεατρικές δραστηριότητες των μαθητών, εκτός από το καθαρά παιδαγωγικό αποτέλεσμα, επιφέρουν και μια γενικότερη διεύρυνση των ορίων του Σχολείου προς ολόκληρο το κοινωνικό περιβάλλον, κάτι το οποίο άλλωστε αποτελεί ζητούμενο για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

Με τη συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ως θεατών στην παράσταση σχολείου, ή την έξοδο της παράστασης στον περιβάλλοντα χώρο και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε οργανωμένες ή αυθόρμητες εκδηλώσεις πολιτισμού, φέρνει σε άμεση επαφή το σχολείο με την κοινωνία και αναπτύσσει τους διαύλους επαφής και επικοινωνίας των δύο μερών, τα οποία, παρά τις όποιες προθέσεις, παραμένουν έννοιες συχνά αφιστάμενες η μια από την άλλη.

Θόδωρος Γραμματάς, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Αθηνών, στο γνωστικό αντικείμενο "Νεοελληνικό Θέατρο και Πολιτισμός".

"Από το βιβλίο "Το θέατρο στο σχολείο". Μέθοδοι διδασκαλίας και εφαρμογής, εκδόσεις "Ατραπός", Αθήνα, 2004.
Τίτλος βιβλίου:Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση: Κωμωδία μονόπρακτη με μουσική και τραγούδια. Οι απατεώνες της Πρωτοχρονιάς: Βασισμένο στο διήγημα του Άντον Τσέχωφ "Απατεώνες κατ' ανάγκην"
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Κωστάρας, Γιάννης (Συγγραφέας)
Κωστάρας, Γιάννης (Διασκευαστής)
ISBN:9789603856160
Σειρά εκδότη:Θέατρο για Παιδιά και Νέους
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2010
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Μουσική - Θέατρο - Τραγούδια - Ανέκδοτα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες