Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος:
2010
ISBN:
9789603983460
Σελίδες:
412
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου
Υπέροχες σελίδες λογοτεχνίας, με έξυπνο χιούμορ, ευαισθησία και αγάπη για τη ζωή, σε μια αριστουργηματική αφήγηση με δύο πρόσωπα:

"Το όνομά μου είναι Ρενέ. Είμαι πενήντα τεσσάρων χρονών, χήρα, μικρόσωμη, στρουμπουλή και άσχημη. Τα τελευταία είκοσι εφτά χρόνια είμαι η θυρωρός ενός όμορφου μεγάρου. Δε σπούδασα, ήμουν πάντοτε φτωχή, διακριτική και ασήμαντη. Ανταποκρίνομαι όμως τέλεια σε ό,τι η κοινωνία πιστεύει ως υπόδειγμα θυρωρού πολυκατοικίας· κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι γνωρίζω πολύ περισσότερα από τους πλούσιους αλαζόνες".

"Το όνομά μου είναι Παλόμα. Είμαι δώδεκα χρονών και μένω σ' ένα αρχοντικό διαμέρισμα. Εντούτοις, παρά την καλοτυχία και τα πλούτη, από πολύ καιρό ξέρω ότι ο τελικός προορισμός μου είναι η γυάλα με τα ψάρια. Πώς το γνωρίζω; Τυχαίνει να είμαι έξυπνη. Εξαιρετικά έξυπνη, μάλιστα. Γι' αυτό έχω πάρει την απόφασή μου· στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τη μέρα των γενεθλίων μου, στις 16 Ιουνίου, θ' αυτοκτονήσω".

Δύο ηρωίδες διαφορετικές μεταξύ τους, με κρυμμένους εσωτερικούς κόσμους και ανείπωτα μυστικά, που θα αποκαλυφθούν με την άφιξη του κυρίου Όζου, ενός καλλιεργημένου και πλούσιου Γιαπωνέζου.
Τίτλος βιβλίου:Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:L' élégance du hérisson
Εκδότης:Σύγχρονοι Ορίζοντες
Συντελεστές βιβλίου:Barbery, Muriel (Συγγραφέας)
Κολαΐτη, Ρίτα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603983460
Σειρά εκδότη:Ξένοι Συγγραφείς
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες