Ημερολόγιο 2011: Φλώρινα

Τόπος ζηλευτός
Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2010
ISBN:
9789604641802
Σελίδες:
136
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ημερολόγιο 2011: Φλώρινα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ημερολόγιο 2011: Φλώρινα
Απαράμιλλη φυσική ομορφιά, σπουδαία ιστορία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα συνθέτουν την εικόνα του νομού της Φλώρινας, που κατάφερε να διατηρήσει
την αυθεντικότητά του, όσο λίγοι τόποι της πατρίδας μας. Ας κύλησαν οι αιώνες, ας πέρασαν τα χρόνια. Ο τόπος, τα μνημεία που απέμειναν και οι άνθρωποι του διέσωσαν ένα μεγάλο μέρος από την παλαιά ατμόσφαιρα και τη γνήσια ψυχή τους.

Η πόλη της Φλώρινας στέκεται πανέμορφη στη μια άκρη του εύφορου λεκανοπεδίου, έχει τα σπίτια της απλωμένα στις δυο όχθες του ποταμού Σακουλέβα ενώ τα αντερείσματα των ολοπράσινων βουνών της, της παρέχουν ανεκτίμητη ομορφιά και διαρκή προστασία. Όποια εποχή του χρόνου και αν την αντικρίσει η άπληστη ματιά, θα παραμείνει μαγεμένη από τις διαφορετικές όψεις και την ποικιλία των χρωμάτων της.

Στον πλουτοφόρο κάμπο της, στις πλαγιές των χαμηλών λόφων και των δασωμένων βουνών της, αναπτύσσονται γραφικοί οικισμοί με πλούσια ιστορία και ξεχωριστή ομορφιά. Οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής και τα εκθέματα των μουσείων μαρτυρούν την αρχαία ιστορία του τόπου, τα βυζαντινά μνημεία, κυρίως της περιοχής των Πρεσπών, δείχνουν την άνθηση των βυΖαντινών χρόνων ενώ πάνω στα αρχοντόσπιτα της Φλώρινας και στα σχολεία αρκετών οικισμών διακρίνεται η ακμή των δυο προηγούμενων αιώνων.

Μοναδική όμως είναι η έλξη που προκαλεί στον επισκέπτη το σπάνιο φυσικό περιβάλλον των έξι λιμνών οι οποίες σχηματίζονται στην περιοχή, της Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας, της Χειμαδίτιδας, της Βεγορίτιδος, της λίμνης Ζάζαρης και των Πετρών μαζί με τις δασωμένες, με οξιές και βελανιδιές, βουνοκορφές του Βορά (Καϊμακτσαλάν), του Βαρνούντα και του όρους Βέρνον (Βίτσι). Εδώ όπου βρίσκει καταφύγιο ένα σημαντικό μέρος απειλούμενων με εξαφάνιση πουλιών και άγριων ζώων, αλλά και τόποι όπου συναντάται μεγάλο μέρος της εγχώριας χλωρίδας.

Στις σελίδες αυτού του ημερολογίου επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε την εικόνα ενός τόπου ευλογημένου, ενός τόπου ζηλευτού που αποτελεί πηγή έμπνευσης και αληθινό καταφύγιο γαλήνης.

Πέτρος Ι. Σαραντάκης
Τίτλος βιβλίου:Ημερολόγιο 2011: Φλώρινα
Υπότιτλος βιβλίου:Τόπος ζηλευτός
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Σαραντάκης Πέτρος Ι. (Συγγραφέας)
Ρήγου, Βασιλική - Λάινα (Μεταφραστής)
Γεωργουλέας, Ηλίας (Φωτογράφος)
Γιαννέλος, Γιάννης (Φωτογράφος)
Λάμπρου, Νίκος (Φωτογράφος)
Σαραντάκης Πέτρος Ι. (Φωτογράφος)
ISBN:9789604641802
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ημερολόγια - Σημειωματάρια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες