Η Πεντάτευχος

Γένεση. Έξοδος. Λευιτικό. Αριθμοί. Δευτερονόμιο
Εκδότης:
Πέργαμος
Έτος:
1989
Σελίδες:
479
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Πεντάτευχος
Τιμή εκδότη:€4,04
Η τιμή μας: €3,64
στο καλάθι
Η Πεντάτευχος
Τα πρωτότυπα κείμενα της Αγίας Γραφής είναι γραμμένα στην Εβραϊκή και Ελληνική γλώσσα, για την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, αντίστοιχα. Κι ενώ για την Καινή Διαθήκη έχουν γίνει πολλές μεταφράσεις σε απλούστερη γλώσσα, για την Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν μονάχα δύο, αλλά κι αυτές σε γλώσσα που δύσκολα μπορεί να καταλάβει ο σημερινός αναγνώστης. Για τον λόγο αυτό, γίνεται τώρα μια προσπάθεια απλούστευσης του γλωσσικού ιδιώματος της Παλαιάς Διαθήκης, το πρώτο μέρος της οποίας είναι η έκδοση αυτή, "Η πεντάτευχος". Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέρη της, μέχρι να ολοκληρωθεί.
Δεν πρόκειται για μια νέα μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης, από το Εβραϊκό πρωτότυπο - αν και κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο - αλλά είναι μια μεταφορά στη νεοελληνική γλώσσα της μετάφρασης του καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών Νεοφύτου Βάμβα.
Μ' αυτό τον τρόπο, ελπίζουμε, ο Νεοέλληνας αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τα δυσκολονόητα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης και να τα χαρεί σε μια πιο απλή και κατανοητή γλώσσα.
Τίτλος βιβλίου:Η Πεντάτευχος
Υπότιτλος βιβλίου:Γένεση. Έξοδος. Λευιτικό. Αριθμοί. Δευτερονόμιο
Εκδότης:Πέργαμος
Συντελεστές βιβλίου:Φίλος, Σπύρος (Μεταφραστής)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Πέργαμος
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 1989
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες