Τέχνη

Βλέπω, γνωρίζω, αισθάνομαι
Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2010
ISBN:
9789601219608
Σελίδες:
310
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τέχνη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τέχνη
Το βιβλίο αυτό είναι μια εισαγωγή στην Ιστορία και τη Θεωρία της Τέχνης. Πέραν του εκπαιδευτικού, ακαδημαϊκού του στόχου, απευθύνεται και στο κοινό που δεν μένει αδιάφορο μπροστά στην καλλιτεχνική δημιουργία. Που θα το ενδιέφερε να μάθει π.χ. κάτι περισσότερο για τη ζωγραφική, τη
γλυπτική και την αρχιτεκτονική, για το ρόλο της γραμμής και του χρώματος, να καταλάβει τι είναι φόρμα και στυλ, πώς γίνεται η δισδιάστατη ζωγραφική επιφάνεια να έχει "βάθος", πώς εκφράζονται οι χαράκτες με την ξυλογραφία, τη χαλκογραφία και τη λιθογραφία, πώς, πότε και γιατί εξελίχθηκαν οι τεχνικές της ζωγραφικής καθώς και οι μεγάλες θεματικές κατηγορίες ή, τέλος, με ποιους τρόπους προσπάθησαν να μελετήσουν την τέχνη οι ιστορικοί της αναπτύσσοντας, ιδιαίτερα τον 20ό αιώνα, ποικίλες θεωρίες και μεθόδους.

Οι τεχνικές και οι θεματικές κατηγορίες εξετάζονται σε διαχρονική βάση, που επιτρέπει να διαγράφονται grossomodo οι περίοδοι της ιστορίας της τέχνης και τα χαρακτηριστικά τους,
εξοικειώνοντας, ως ένα βαθμό, τον αναγνώστη με ονόματα δημιουργών, με τους τίτλους και το περιεχόμενο έργων αλλά και με μια ειδική ορολογία.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, αντί μιας απλής επισκόπησης των κύριων περιόδων της ευρωπαϊκής τέχνης, μεταφράστηκαν από το συγγραφέα πέντε κείμενα έγκριτων ιστορικών της τέχνης, που αφορούν το Μεσαίωνα, την Αναγέννηση, το Μπαρόκ, τον 19ο και τον 20ό αιώνα.
Τίτλος βιβλίου:Τέχνη
Υπότιτλος βιβλίου:Βλέπω, γνωρίζω, αισθάνομαι
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Χαραλαμπίδης, Άλκης (Συγγραφέας)
ISBN:9789601219608
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες