Σεξ τράφικιν

Στο άδυτο της οικονομίας της σύγχρονης δουλείας
Εκδότης:
Ασβός
Έτος:
2010
ISBN:
9789609906739
Σελίδες:
421
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σεξ τράφικιν
Εκτός κυκλοφορίας
Σεξ τράφικιν
"Μισούσα το πορνείο. Έρχονταν τόσοι πολλοί άντρες. Ήμουν τρομοκρατημένη. Προσπαθούσα να τους κρυφτώ, ώστε να μη με διαλέξουν. Τα αφεντικά μου είπαν πως έπρεπε να δουλέψω και να σταματήσω να φέρομαι έτσι. Επίσης, τα αφεντικά βίασαν κάποια από τα άλλα κορίτσια. Αυτό με φόβισε. Φοβόμουν μήπως με βιάσουν ή μήπως με βλάψουν με κάποιον άλλο τρόπο. Δεν ήξερα κανέναν. Ήμουν μόνη. Ήμουν φοβισμένη."

Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά απάγονται, παραπλανώνται, αποπλανούνται ή πωλούνται με στόχο την εξαναγκασμένη σεξουαλική εκμετάλλευση από χιλιάδες άντρες. Προσφέροντας πελώρια κέρδη στους εκμεταλλευτές τους οι σκλάβοι του σεξ αποτελούν τη βάση μιας από τις πιο κερδοφόρες παράνομες επιχειρήσεις του κόσμου. Αντίθετα με τα ναρκωτικά που πρέπει να καλλιεργηθούν, να μαζευτούν και να συσκευαστούν το γυναικείο σώμα δεν έχει ανάγκη από καμία τέτοιου είδους "επεξεργασία" και διατίθεται έτοιμο προς άμεση και επαναλαμβανόμενη κατανάλωση.
Σ' αυτό, το πρώτο στο είδος του ταξίδι, ο Σιντάρθ Καρά ταξιδεύει σε τέσσερις ηπείρους προσπαθώντας να ανακαλύψει τι ακριβώς είναι το δουλεμπόριο του σεξ. Περιγράφει όσο το δυνατόν πληρέστερα την γένεση του οικονομικού κλάδου που έχει αναπτυχθεί, το πως λειτουργεί παγκοσμίως και το πως μπορεί να εξαλειφθεί. Στο οδοιπορικό του συναντά μεγάλο αριθμό θυμάτων, παίρνει συνεντεύξεις, γίνεται μάρτυρας αγοραπωλησιών και έρχεται αντιμέτωπος με κάποιους από τους εγκληματίες που τους εκμεταλλεύονται.
Χρησιμοποιώντας την πείρα του ως οικονομολόγος, ο συγγραφέας προσφέρει μία σπάνια ανάλυση του σεξ τράφικιν, επικεντρώνοντας την προσοχή του στους οικονομικούς παράγοντες που συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Καταγράψει το μέγεθος, την ανάπτυξη και την κερδοφορία του σεξ τράφικιν και άλλων μορφών σύγχρονης δουλείας- με αριθμούς που δημοσιεύονται για πρώτη φορά- και εντοπίζει τους κλάδους που θα πληγούν σε μία προσπάθεια εξάλειψη ς ή ποινικοποίησης του.
Ο συγγραφέας φέρνει στο φως μία πραγματικότητα που ο Δυτικός κόσμος αρνείται να αναγνωρίσει. Την πραγματικότητα χιλιάδων ανθρώπων που υποφέρουν σιωπηρά δίπλα μας.
Τίτλος βιβλίου:Σεξ τράφικιν
Υπότιτλος βιβλίου:Στο άδυτο της οικονομίας της σύγχρονης δουλείας
Τίτλος πρωτότυπου:Sex Trafficking: Inside the Business of Modern Slavery
Εκδότης:Ασβός
Συντελεστές βιβλίου:Kara, Siddharth (Συγγραφέας)
Αλαβάνου Μαρία-Αριάδνη (Μεταφραστής)
ISBN:9789609906739
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Σημείωση:Εισαγωγή: Γρηγόρης Λάζος.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες