Το μεσαίο πολίτευμα ή Η μικρή πολιτεία

Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2010
ISBN:
9789603856085
Σελίδες:
278
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το μεσαίο πολίτευμα ή Η μικρή πολιτεία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το μεσαίο πολίτευμα ή Η μικρή πολιτεία
Οι συγκρουσιακές σχέσεις, που κυριαρχούν ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα· το ακραίο ταξικό μίσος που διαβρώνει τις συνειδήσεις και διασπά την ενότητα της κοινωνίας· ο ανελέητος οικονομικός ανταγωνισμός και η ανειρήνευτη αντιπαλότητα συμφερόντων, έχουν όλα αυτά οδηγήσει τον σημερινό μας κόσμο σ' έναν ακήρυχτο πόλεμο των πάντων κατά πάντων.

Εξάλλου η έλλειψη μιας κοινά αποδεκτής πολιτικής θεωρίας ή αντίληψης, που να συγκεράζει τα συμφέροντα και να "ομαλίζει" τις αντιθέσεις, επιτείνει τον κίνδυνο διάλυσης των κοινωνιών.

Η παρούσα μελέτη έχοντας σαν οδηγό την ιστορική γνώση αλλά και τη σύγχρονη εμπειρία, φιλοδοξεί να ρίξει κάποιο φως στα αδιέξοδα και κατά το δυνατό να πληρώσει τα ελλείποντα.

Η φανέρωση της κεκραμένης φύσης του ύψιστου κοινωνικού Αγαθού, ως και η έννοια της μεσότητας όχι μόνο σαν προσωπικής και κοινωνικής αρετής, αλλά κυρίως ως πολιτικού μεγέθους και αξίας, συνθέτουν ίσως το ελλείπον κλειδί.

Αυτό, προφανώς, που όλοι οι λαοί χρειάζονται ώστε να ξανακερδίθει η πολιτική αξιοπιστία, ως και η διαρκώς αναζητούμενη ευδαιμονία των ανθρώπων.
Τίτλος βιβλίου:Το μεσαίο πολίτευμα ή Η μικρή πολιτεία
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Βασιλάκος, Σταμάτης Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603856085
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες