Συμβουλευτική για γυναίκες

Ένας άλλος τρόπος να διδάσκεται η ψυχολογία
Εκδότης:
Ακρίτας
Έτος:
2010
ISBN:
9789603284147
Σελίδες:
507
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συμβουλευτική για γυναίκες
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Συμβουλευτική για γυναίκες
Η ψυχολογία είναι η μοναδική επιστήμη που, αν γίνει πραγματικά κατανοητή, μπορεί να είναι κτήμα του ανθρώπου, είτε μορφωμένου είτε εντελώς απαίδευτου. Φτάνει να διδαχθεί σωστά - και ταιριαστά στον καθένα. Φτάνει να απλουστευθεί και να διδαχθεί έτσι που να χρησιμεύει στην καθημερινή ζωή. Η ψυχολογία έχει τη μοναδική ιδιότητα να προλαβαίνει δυσκολίες και αντιξοότητες, όταν της δίνεται η ευκαιρία να κάνει γνωστό το πώς μπορεί κανείς να τις αποφύγει. Άρα πρέπει να διδάσκεται σαν μάθημα. Μάθημα που σκοπό έχει να βοηθήσει τον άνθρωπο να γνωρίσει πώς θα ζήσει, ή καλύτερα ποια είναι τα περιθώριά του για να προοδεύσει, να δημιουργήσει και να ευχαριστηθεί τη ζωή του.

Για το λόγο αυτό στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν σχολές Σύγχρονης Συμβουλευτικής, όπου διδάσκονται επιλεγμένα μαθήματα Ψυχολογίας, τα οποία βοηθούν στη γνώση της καλύτερης ποιότητας ζωής. Είναι ευνόητο ότι ο τρόπος που διδάσκονται είναι πρωταρχικής σημασίας για την αποτελεσματικότητά τους.

Στη Γαλλία η διδασκαλία αυτή λέγεται "L' Art de bien Vivre". Στη Γερμανία "Die Kunst des guten Lebens". Στην Ιταλία είναι "L' Arte di Benessere". Για τους Άγγλους η επιμόρφωση αυτή για την τέχνη της ζωής έχει διαφορετική έκφραση! "Life Coach" . Δηλαδή «Οδηγός της Άμαξας της Ζωής» ή «Σύμβουλος Ζωής».

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα μεταξύ των οποίων είναι δυνατό να γίνει επιλογή, ώστε να αποτελέσουν ένα τμήμα του αντικειμένου των μαθημάτων της απλουστευμένης Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Εδώ υπάρχει ένα πολύ μικρό και περιορισμένο δείγμα αυτών που έχει την ευκαιρία να διδαχθεί κανείς για να σχηματίσει γνώμη για το τι εννοούμε όταν λέμε: «Τέχνη της Καλής Ζωής».

Μερικά από τα θέματα αυτά παρουσιάζονται όπως διδάσκονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Επειδή, ακριβώς, είναι συζητήσεις, έχουν πολλές επαναλήψεις. Αυτές γίνονται στα σημεία που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπ' όψη ότι τα θέματα που περιέχονται στο βιβλίο, όταν είναι αντικείμενα συζητήσεων, ανανεώνονται, γιατί η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου συνεχώς αλλάζει και οι γνώσεις του για την καλή ποιότητα της ζωής του πρέπει να προσαρμόζονται στις καινούριες ανάγκες του.
Τίτλος βιβλίου:Συμβουλευτική για γυναίκες
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας άλλος τρόπος να διδάσκεται η ψυχολογία
Εκδότης:Ακρίτας
Συντελεστές βιβλίου:Ξεφτέρη, Ειρήνη (Συγγραφέας)
ISBN:9789603284147
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2010
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες