Στατιστική για οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων

Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2010
ISBN:
9789604582068
Σελίδες:
1184
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στατιστική για οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων
Τιμή εκδότη:€128,60
Η τιμή μας: €115,74
στο καλάθι
Στατιστική για οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων
Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο στατιστικές μεθόδους για να μετατρέπουν δεδομένα σε πληροφορίες. Για ένα σπουδαστή που προετοιμάζεται να εισέλθει στον κόσμο των επιχειρήσεων δεν είναι αρκετό απλά να γνωρίζει ένα ετερόκλητο σύνολο από στατιστικές συναρτήσεις και τεχνικές, αλλά να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των στατιστικών εννοιών και των εφαρμογών τους στον πραγματικό κόσμο. Το παρόν βιβλίο, "Στατιστική για οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων", σχεδιάστηκε για να δείξει ότι οι στατιστικές μέθοδοι αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για τη σύγχρονη διοίκηση και οικονομία.

Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί διάφορα χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο του βιβλίου. Πρώτον, υπάρχουν παραδείγματα, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων με συγκεκριμένα δεδομένα, που παρουσιάζουν στατιστικές εφαρμογές οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από στελέχη μάρκετινγκ, οικονομικούς αναλυτές, λογιστές, οικονομολόγους και άλλους. Πολλά από τα εκτενή σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιούνται στα παραδείγματα είναι πραγματικά ή πολύ ρεαλιστικά. Δεύτερον το βιβλίο ενισχύει την εφαρμοσμένη φύση της στατιστικής, δίνοντας έμφαση στην επιλογή της κατάλληλης μεθόδου. Τρίτον, παρουσιάζονται οι στατιστικές έννοιες που είναι ουσιώδεις για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Όταν δημοσιεύτηκε η πρώτη έκδοση του παρόντος βιβλίου το 1988, ένας σημαντικός στόχος του βιβλίου ήταν να διδάξει στους φοιτητές πώς να αναγνωρίζουν την καταλληλότερη μέθοδο για κάθε πρόβλημα. Στην πορεία των επόμενων έξι εκδόσεων η προσέγγιση αυτή εξελίχθηκε, ώστε να τονίζει εξίσου την ερμηνεία των αποτελεσμάτων και τη λήψη αποφάσεων. Η λύση κάθε στατιστικού προβλήματος χωρίζεται σε τρία στάδια, που σημειώνονται σε κάθε παράδειγμα: (1) επιλογή της μεθόδου, (2) υπολογισμός των στατιστικών μεγεθών, και (3) ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Το στάδιο των υπολογισμών μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους: χειρόγραφα (με τη βοήθεια αριθμομηχανής), σε υπολογιστή με το λογισμικό Excel, ή σε υπολογιστή με το λογισμικό Minitab. Τα προγράμματα σπουδών που ρίχνουν περισσότερο βάρος στη χρήση υπολογιστή μπορούν να παραλείψουν τους χειρόγραφους υπολογισμούς. Αντίστροφα, τα προγράμματα σπουδών που δίνουν έμφαση στους χειρόγραφους υπολογισμούς μπορούν να αγνοήσουν τη χρήση υπολογιστή ή να περιοριστούν σε λίγα εισαγωγικά παραδείγματα. Η προσέγγιση εστιάζεται κυρίως στο πρώτο και το τρίτο στάδιο, επιλογή μεθόδου και ερμηνεία των αποτελεσμάτων αντίστοιχα, και αφήνει στον εισηγητή πλήρη ελευθερία ως προς τον τρόπο εκτέλεσης των υπολογισμών.

Η έμφαση στην επιλογή της μεθόδου και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων παρέχει στους σπουδαστές πρακτικές ικανότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν, ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό που θα διαθέτουν.
Αυτό που θα μάθουν οι σπουδαστές είναι ότι η στατιστική είναι ένα εργαλείο που μετατρέπει δεδομένα σε πληροφορίες. Με περισσότερα από 800 αρχεία δεδομένων και αντίστοιχα προβλήματα που τους ζητούν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα, οι σπουδαστές θα έ-χουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αξιόλογη εμπειρία στην ανάλυση δεδομένων και στη λήψη αποφάσεων.
Η προαιρετική χρήση υπολογιστή επιτρέπει την εξάσκηση σε μεγαλύτερα και πιο ρεαλιστικά παραδείγματα και ασκήσεις.

Η ένταξη των στατιστικών υπολογισμών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προβλήματος επιτρέπει στους εισηγητές να προσανατολιστούν στα ουσιαστικά σημεία των παραδειγμάτων, όπως η λήψη αποφάσεων. Για τη σωστή ερμηνεία των στατιστικών αποτελεσμάτων απαιτείται γνώση των εννοιών της στατιστικής και της θεωρίας πιθανοτήτων που αποτελούν τη βάση των χρησιμοποιούμενων μεθόδων, όπως επίσης απαιτείται μια ελάχιστη κατανόηση των αντικειμενικών στοιχείων του προβλήματος.
Τίτλος βιβλίου:Στατιστική για οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Χατζηπαντελής Θεόδωρος (Επιμελητής)
ISBN:9789604582068
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά > Στατιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες