Σαλαμίνα

Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2010
ISBN:
9789604537952
Σελίδες:
717
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σαλαμίνα
Τιμή εκδότη:€22,20
Η τιμή μας: €19,98
στο καλάθι
Σαλαμίνα
480 π.Χ. Η αρχαία Αθήνα της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ανυπολόγιστο κίνδυνο. Η γιγαντιαία περσική αυτοκρατορία είναι αποφασισμένη να καταστρέψει την πόλη-σύμβολο και να κατακτήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα εμφανιστεί ένας άνθρωπος, ένας οραματιστής, ο μόνος που φαίνεται ικανός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: ο Θεμιστοκλής.

Από τη σαρωτική νίκη των Αθηναίων κατά της στρατιάς του Δαρείου στη μάχη του Μαραθώνα μέχρι τη θυσία των Σπαρτιατών και του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, εκτυλίσσονται τα γεγονότα των Μηδικών Πολέμων για να καταλήξουν στη Σαλαμίνα και στη ναυμαχία που ανέδειξε την ιδιοφυΐα και τη χαρισματική προσωπικότητα του στρατηγού Θεμιστοκλή και που ήταν στην ουσία η μάχη που έβαλε φρένο στο μένος και στη λαίλαπα των Περσών.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα όπου αναμετρώνται ο Θεμιστοκλής, ο Ξέρξης και η αινιγματική Αρτεμισία, βασίλισσα της Αλικαρνασσού, με φόντο το πολιτικό και στρατιωτικό σκηνικό της εποχής των Μηδικών Πολέμων.
Τίτλος βιβλίου:Σαλαμίνα
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορικό μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Salamina
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Negrete, Javier (Συγγραφέας)
Μπανιά, Χρύσα Θ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789604537952
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες