Ο Γερμανός μουτζαχεντίν ή Το ημερολόγιο των αδελφών Σίλλερ

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Πόλις
Έτος:
2010
ISBN:
9789604352777
Σελίδες:
302
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Γερμανός μουτζαχεντίν ή Το ημερολόγιο των αδελφών Σίλλερ
Τιμή εκδότη:€17,08
Η τιμή μας: €15,37
στο καλάθι
Ο Γερμανός μουτζαχεντίν ή Το ημερολόγιο των αδελφών Σίλλερ
Οι αδελφοί Σίλλερ, από πατέρα Γερμανό και μητέρα Αλγερινή, μεγαλώνουν σε προάστιο του Παρισιού. Οι γονείς τους ζουν σ' ένα χωριό στην Αλγερία. Ο πατέρας ασπάστηκε το Ισλάμ, αγωνίστηκε μαζί με τους Αλγερινούς εναντίον της γαλλικής αποικιοκρατίας, απολαμβάνει του σεβασμού των συμπολιτών του και ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου του χωριού. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που σπαράζει την Αλγερία, το 1994, oι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, μαζί και οι γονείς
των δύο αδελφών, σφαγιάζονται.

Καθώς τ' αδέλφια ερευνούν το θάνατο των γονιών τους έρχονται αντιμέτωπα με μια συνταρακτική αποκάλυψη.Την πραγματική ταυτότητα του πατέρα τους, ο οποίος ήταν ναζί εγκληματίας πολέμου.

Μέσα από τα ημερολόγια των αδελφών Σίλλερ, του Ρασέλ, ιδιαιτέρως καλλιεργημένου και απολύτως ενταγμένου στη γαλλική ζωή,και του Μάλριχ, ατίθασου αγριμιού των προαστίων, ο Σανσάλ αναπτύσσει την ιστορία του, που βασίζεται σ' ένα πραγματικό γεγονός, σε τρία ανόμοια κι ωστόσο κοντινά επίπεδα.Το Ολοκαύτωμα, ιδωμένο μέσα από τα μάτια ενός νεαρού Άραβα που ανακαλύπτει τη φρικτή πραγματικότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Τον βρώμικο πόλεμο της δεκαετίας του '90 στην Αλγερία μεταξύ κυβερνητικών και ισλαμιστών, με τα χιλιάδες αθώα θύματα. Την κατάσταση που επικρατεί στα γαλλικά προάστια με τους νεαρούς Γάλλους αλγερίνικης καταγωγής να είναι εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία και παραδομένοι στους φονταμενταλιστές ιμάμηδες και στη μνησικακία των φανατικών ισλαμιστών.

Ο Σανσάλ, ακολουθώντας τα χνάρια του Πρίμο Λέβι, συνθέτει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και οξυδερκές μυθιστόρημα, μιλώντας με μιαν αφοπλιστικά ειλικρινή φωνή.
Τίτλος βιβλίου:Ο Γερμανός μουτζαχεντίν ή Το ημερολόγιο των αδελφών Σίλλερ
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Le village de l'Allemand ou Le journal des frères Schiller
Εκδότης:Πόλις
Συντελεστές βιβλίου:Sansal, Boualem, 1949- (Συγγραφέας)
Γραμματικοπούλου Ευγενία (Μεταφραστής)
ISBN:9789604352777
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Σημείωση:Επίμετρο: Ευγενία Γραμματικοπούλου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες