Ενζυμολογία

Εκδότης:
Έμβρυο
Έτος:
2007
ISBN:
9789608002449
Σελίδες:
560
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ενζυμολογία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ενζυμολογία
Το βιβλίο σχεδιάστηκε τόσο για τους φοιτητές των ΑΕΙ και τους διδάσκοντες μαθήματα που αφορούν στα ένζυμα, όσο και σε όσους προσεγγίζουν την ενζυμολογία είτε για πρώτη φορά είτε μετά από πολλά χρόνια, αναζητώντας σύγχρονες γνώσεις.

Καταβλήθηκε προσπάθεια να διατηρούνται τα όρια ενός βιβλίου για προπτυχιακούς φοιτητές χωρίς να πλήττεται η ουσιαστική κατανόηση των εξεταζόμενων θεμάτων. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η παρουσία 251 σχημάτων και 19 πινάκων. Επιπλέον, περισσότερες από 100 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία βοηθούν στην αναζήτηση πρόσθετων και/ή εξειδικευμένων πληροφοριών.
Η ύλη αναπτύσσεται σε μια λογική διαδοχή κεφαλαίων, υιοθετώντας γενική προσέγγιση της σύγχρονης ενζυμολογίας και δίνοντας έμφαση σε ένζυμα με τεχνολογική σημασία και δυνατότητα εφαρμογών, σε μοριακό επίπεδο.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται, μια σύντομη ιστορική αναδρομή, ο τρόπος κατατάξεως, ονομασίας, προσδιορισμού και καθαρισμού των ενζύμων, η δομή και η λειτουργία τους, η κινητική και η ρύθμιση της ενζυμικής λειτουργίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στους μηχανισμούς ενζυμικής καταλύσεως και στον τρόπο αλληλεπιδράσεως ενζύμων και ξενοβιοτικών ενώσεων, όπως είναι τα εντομοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, και τα μυκητοκτόνα. Στο ευρύτερο πνεύμα της πρωτεϊνικής μηχανικής, εξετάζεται η τροποποίηση της ενζυμικής δομής και η δημιουργία τεχνητών μίμων της βιοκατάλυσης. Τέλος προσεγγίζονται, σύντομα και περιεκτικά, η ακινητοποίηση και οι σύγχρονες εφαρμογές των ενζύμων.
Τίτλος βιβλίου:Ενζυμολογία
Εκδότης:Έμβρυο
Συντελεστές βιβλίου:Κλώνης, Ιωάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608002449
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2007
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες