Χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος

Εκδότης:
σοφία A.E.
Έτος:
2010
ISBN:
9789606706318
Σελίδες:
96
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος
Το εγχειρίδιο αυτό αναφέρεται σε χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος (ΧΟΣ), δηλαδή σε χάλυβες που χρησιμοποιούνται για την όπλιση τεχνικών έργων από σκυρόδεμα προκειμένου αυτά να αποκτήσουν αντοχή, πλαστιμότητα και ορισμένες άλλες ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την ασφάλειά τους, ιδίως σε σεισμογενείς περιοχές. Περιέχει βασικούς απλούς κανόνες, οι οποίοι αφορούν στη διακίνηση (μεταφορά, αποθήκευση) και στη διαμόρφωση (κοπή, κάμψη, συγκόλληση) των ΧΟΣ, καθώς και στην όπλιση των διαφόρων δομικών στοιχείων κατασκευών από σκυρόδεμα. Βάση για τους κανόνες αυτούς αποτελούν οι ισχύοντες Κανονισμοί και τα ισχύοντα Πρότυπα του ΕΛΟΤ.
Το εγχειρίδιο έχει πρακτικό προσανατολισμό. Αν και, όπως πιστεύουν οι συντάκτες του, είναι χρήσιμο τόσο για φοιτητές όσο και για νέους Πολιτικούς Μηχανικούς, στοχεύει εντούτοις κυρίως στην ενημέρωση των τεχνιτών και τεχνικών της πράξης. Γι' αυτό περιορίζεται στην απλή, σύντομη και κατά το δυνατόν εποπτική παρουσίαση των βασικών κανόνων που πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κανόνες λεπτομερειών όπλισης, οι οποίοι είναι καθοριστικοί για την επιθυμητή συμπεριφορά της όλης κατασκευής υπό σεισμικά (και όχι μόνο) φορτία.
Παράλληλα με την αναφορά των σωστών κανόνων εφαρμογής, επισημαίνονται και κάποιοι εσφαλμένοι τρόποι όπλισης δομικών στοιχείων καθώς και ορισμένες λανθασμένες σημερινές συνήθειες τεχνιτών (σιδεράδων και μπετατζήδων), οι οποίες συναντώνται στην καθημερινή πράξη και πρέπει να αποφεύγονται προκειμένου η κατασκευή να είναι ασφαλής.
Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί μια μικρή συνεισφορά στην καλύτερη κατανόηση της σωστής χρήσης χαλύβων για τον οπλισμό κατασκευών από σκυρόδεμα με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των κατασκευών μας.
Τίτλος βιβλίου:Χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος
Εκδότης:σοφία A.E.
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Αβραμίδης, Ιωάννης Ε. (Συγγραφέας)
Καταβέλος, Άγγελος (Συγγραφέας)
Μορφίδης, Κωνσταντίνος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606706318
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες