Ηχωκαρδιογραφία τριών διαστάσεων

Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2010
ISBN:
9789604891016
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ηχωκαρδιογραφία τριών διαστάσεων
Τιμή εκδότη:€75,00
Η τιμή μας: €71,25
στο καλάθι
Ηχωκαρδιογραφία τριών διαστάσεων
Τα τελευταία χρόνια, η δύο διαστάσεων ηχώ-καρδιογραφία, έχει εισέλθει στην καθημερινή κλινική πρακτική και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κλινικής καρδιολογίας. Η τεχνολογική επανάσταση στο τομέα των ηλεκρονικών υπολογιστών και της μικροηλεκτρονικής ώθησε στη περαιτέρω βελτίωση των ηχώ-καρδιογραφικών συστημάτων με αποτέλεσμα την εμφάνιση καινούργιων τεχνικών. Η ηχω-καρδιογραφία τριών διαστάσεων είναι μια σχετικά νέα τεχνική που στόχο έχει την ανάδειξη του στερεοσκοπικού χαρακτήρα των καρδιακών δομών. Με τον τρόπο αυτό ο σύγχρονος καρδιολόγος έχει την δυνατότητα να απεικονίσει τον πραγματικό κόσμο, τον κόσμο των τριών διαστάσεων, και να αναπτύξει έτσι, ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας με τον καρδιοχειρουργό. Η ηχωκαρδιογραφία τριών διαστάσεων έκανε τα πρώτα της βήματα και εξελίχθηκε ως προς την διαθωρακική της προσέγγιση, ενώ τελευταία έκαναν την εμφάνιση τους οι διοισοφάγειοι μορφομετατροπείς τριών διαστάσεων. Στις ημέρες μας καινούργια μικροηλεκτρονικά συστήματα βοήθησαν στην απεικόνιση τριών διαστάσεων πραγματικού χρόνου, με αποτέλεσμα την πληρέστερη και ορθότερη απεικόνιση των καρδιακών δομών. Η εμφάνιση της ηχώ-καρδιογραφίας τριών διαστάσεων πραγματικού χρόνου οδηγεί στην σκέψη ότι σε λίγο καιρό οι καρδιολόγοι, οι αναισθησιολόγοι και οι καρδιοχειρουργοί θα επικοινωνούν μεταξύ τους απεικονίζοντας την καρδιά και στις τρείς διαστάσεις της.

Έτσι, το παρόν βιβλίο απευθύνεται τόσο στους καρδιολόγους όσο και στους αναισθησιολόγους και καρδιοχειρουργούς που θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με μια καινούργια, αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη τεχνική, τη τεχνική της τριδιάστατης ηχω-καρδιο-γραφίας. [...]

(αντί προλόγου, Ιωάννης Α. Παρασκευαΐδης)
Τίτλος βιβλίου:Ηχωκαρδιογραφία τριών διαστάσεων
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Παρασκευαϊδης, Ιωάννης Α. (Συγγραφέας)
Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Χ. (Συγγραφέας)
Χαμόδρακα, Ευτυχία Σ. (Συγγραφέας)
Κρεμαστινός, Δημήτριος Θ., 1942-2020 (Συγγραφέας)
ISBN:9789604891016
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2010
Σημείωση:Πρόλογος: Μαρία Αναστασίου-Νανά, καθηγήτρια καρδιολογίας, Διευθύντρια Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αττικόν).
Εισαγωγή: Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες