Βασικοί εργατικοί νόμοι

Διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Εσωτερικό δίκαιο, εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2009
ISBN:
9789604582341
Σελίδες:
1216
Βασικοί εργατικοί νόμοι
Τιμή εκδότη:€113,60
Η τιμή μας: €102,24
Βασικοί εργατικοί νόμοι
Η παρούσα συλλογή εργατικών νόμων δεν αναφέρεται στο σύνολο της εργατικής νομοθεσίας αλλά στο μέρος της νομοθεσίας αυτής που έχει γενικότερη σημασία, στην οποία συμπεριλαμβάνουμε και τους κανόνες που διαμορφώνονται με τις Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που συνιστούν γενικό δίκαιο στο πλαίσιο της συλλογικής αυτονομίας.

Από την τελευταία έκδοση νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις σχέσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν με συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό εντασσόμενες στο γενικότερο κύμα μεταρρυθμίσεων που κυριαρχεί στις νομοθεσίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Σταδιακά αλλά σταθερά, ένα νέο πρότυπο εργασιακών σχέσεων αναδύεται. Η έκδηλη ρευστότητα στις σημερινές σχέσεις εργασίας και κεφαλαίου και η έλλειψη σαφούς πολιτικής στοχοθέτησης για το τελικό ζητούμενο καθιστούν πολλές φορές τις πραγματοποιούμενες μεταρρυθμίσεις βραχύβιες με κύριο θύμα την ασφάλεια δικαίου.

Παράλληλα, ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη εξέλιξη είναι η επιβεβαίωση του αυξανόμενου ρόλου του κοινοτικού δικαίου ως πηγής του εργατικού δικαίου την ίδια στιγμή που κατά αντίθετη φορά βαίνει μειούμενος ο ρυθμιστικός ρόλος των διεθνών συμβάσεων εργασίας.
Τίτλος βιβλίου:Βασικοί εργατικοί νόμοι
Υπότιτλος βιβλίου:Διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Εσωτερικό δίκαιο, εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Κουκιάδης, Ιωάννης Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604582341
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Σημείωση:Επανέκδοση: "Παρατηρητής".
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες