Αρχαιολογία: Εύβοια και Στερεά Ελλάδα

Εκδότης:
Μέλισσα
Έτος:
2008
ISBN:
9789602042823
Σελίδες:
472
Εξώφυλλο:
Πανόδετο
Αρχαιολογία: Εύβοια και Στερεά Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€99,53
Η τιμή μας: €89,58
Αρχαιολογία: Εύβοια και Στερεά Ελλάδα
Μετά την έκδοση του πρώτου τόμου της σειράς "Νησια του Αιγαίου" Αρχαιολογία, στον δεύτερο εξετάζεται η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα, η ευρεία γεωγραφική ζώνη που εκτείνεται από τις δυτικές ακτές του Αιγαίου εώς τα παράλια του Ιόνιου πελάγους.

Στην ιστορική και αρχαιολογική αυτή περιήγηση η Εύβοια και ο νότιος ελλαδικό κορμός -Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Φωκίδα, Αιτωλία και Ακαρνανία- παρουσιάζονται από την προϊστορική περίοδο εώς το τέλος του αρχαίου κόσμου. Τριάνταπέντε Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι αναλαμβάνουν το ταξίδι του αναγνώστη στην ιστορία και τα μνημεία, δίνοντας επιστημονική πληροφορία για κάθε περιοχή. Ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για τη γεωγραφία, το περιβάλλον και τα σπήλαια προσδιορίζοντας το φυσικό και χρονολογικό πλαίσιο των απαρχών του πολιτισμού στον νότιο ελλαδικό κορμό.

Στο βιβλίο συνυπάρχουν σημεία αναφοράς του αρχαίου κόσμου (Χαλκίς, Ερέτρια, Αθήναι, Σούνιο, Ελευσίς, Θήβαι, Ορχομενός, Θερμοπύλαι, Δελφοί, Καλυδών, Οινιάδες, Στράτος, Θέρμος) με περιοχές και μνημεία που μόλις πρόσφατα άρχισαν να συγκεντρώνουν το αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Τίτλος βιβλίου:Αρχαιολογία: Εύβοια και Στερεά Ελλάδα
Εκδότης:Μέλισσα
Συντελεστές βιβλίου:Βλαχόπουλος, Ανδρέας Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789602042823
Σειρά εκδότη:Αρχαιολογία
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες