Οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2010
ISBN:
9789600224306
Σελίδες:
441
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές
Τιμή εκδότη:€29,68
Η τιμή μας: €26,71
Οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές
Η εισαγωγή και η εξέλιξη των Ανεξαρτήτων Διοικητικών Αρχών (ΑΔΑ) στην ελληνική έννομη τάξη δεν αποτελεί μια απλή ανακατανομή της κλασσικής διοικητικής λειτουργίας σε νεοπαγή όργανα, αλλά συνιστά μια ουσιαστική αναδιάρθρωσή της, με προφανείς πολιτικές προεκτάσεις, σε τομείς καίριους της δημόσιας ζωής, ιδίως στον τομέα της προστασίας των ελευθεριών και στον τομέα της ευρύτερης ρυθμίσεως της ελεύθερης αγοράς.

Η αναδρομή στην ιστορική εξέλιξη του θεσμού, στην προσέγγιση των κύριων μοντέλων αναφοράς του, δηλαδή του αμερικανικού και του γαλλικού, όπως και στην ευρύτερη, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θεσμική εξέλιξη, αποτελεί το εισαγωγικό κεφάλαιο της μελέτης.

Ο κορμός της αναπτύσσεται, σε αναγκαία συνάρτηση προς την ελληνική πραγματικότητα, σε δύο κεφάλαια, το πρώτο για τις συνταγματικώς κατοχυρωμένες και το δεύτερο για τις νομοθετικώς προβλεπόμενες ανεξάρτητες διοικητικές αρχές.

Τέλος, στον επίλογο διατυπώνονται γενικότερες σκέψεις για τις σημερινές ΑΔΑ, συναφείς προς την λειτουργία και το διαφαινόμενο μέλλον του θεσμού στη χώρα μας.
Τίτλος βιβλίου:Οι ανεξάρτητες διοικητικές αρχές
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Τζώνος, Θεόδωρος Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789600224306
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2010
Σημείωση:Σε παράρτημα η βασική νομοθεσία τους.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες