Βασικές αρχές μαγνητικής τομογραφίας

Εκδότης:
Εκδόσεις Ροτόντα
Έτος:
2009
ISBN:
9789606894053
Σελίδες:
273
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασικές αρχές μαγνητικής τομογραφίας
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €33,25
Βασικές αρχές μαγνητικής τομογραφίας
Η ακτινολογία είναι το ταχύτερα εξελισσόμενο κομμάτι της ιατρικής επιστήμης. Κινείται από την ανάδειξη της ανατομίας στην φυσιολογία, στην λειτουργική και βιοχημική πληροφορία καθώς και την ιστική διάγνωση.
Ο μαγνητικός συντονισμός κυριαρχεί στην γρήγορη εξελικτική πορεία της ακτινολογίας. Καμία άλλη απεικονιστική μέθοδος δεν έχει εξελιχθεί τόσο όσο η μαγνητική τομογραφία στα τελευταία 20 χρόνια.
Το μικρό αυτό εισαγωγικό βιβλίο είναι μια επιφανειακή αναφορά στο θέμα του μαγνητικού συντονισμού και προσπαθεί να εξηγήσει ορισμένες βασικές αρχές. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε έχοντας υπ’όψιν τις ανάγκες των ανθρώπων που αρχίζουν να ασχολούνται με τον μαγνητικό συντονισμό, ειδικότερα των ειδικευομένων της ακτινολογίας και δεν αποτελεί πηγή πλήρους αναφοράς στον μαγνητικό συντονισμό.
Το βιβλίο αποτελείται από δύο τμήματα. Στο πρώτο μέρος αναφέρονται οι βασικές αρχές και η διοργάνωση του συστήματος του μαγνητικού τομογράφου καθώς και οι ακολουθίες και τα παράσιτα (artifacts). Στο δεύτερο μέρος αναφέρονται οι εξελίξεις και οι ειδικές εφαρμογές του μαγνητικού συντονισμού.
Govind B Chavhan

Η κατανόηση των βασικών αρχών του μαγνητικού συντονισμού αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή εφαρμογή των πολλαπλών δυνατοτήτων αυτού στην κλινική πράξη. Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη στην πρώτη του επαφή με το θέμα του μαγνητικού συντονισμού, να κατανοήσει τις δυνατότητες που του προσφέρονται καθώς και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει στην κλινική πράξη.

Η απόδοση του κειμένου στην ελληνική γλώσσα έγινε σε ελεύθερη μετάφραση για την καλύτερη κατανόηση του θέματος. Επίσης, ορισμένοι όροι όπως τα ονόματα των επιμέρους ακολουθιών παρέμειναν αναλλοίωτα με σκοπό να γίνεται ευκολότερη η αναζήτησή τους στην διεθνή βιβλιογραφία
Τίτλος βιβλίου:Βασικές αρχές μαγνητικής τομογραφίας
Τίτλος πρωτότυπου:MRI Made Easy (For Beginners)
Περιέχει:CD
Εκδότης:Εκδόσεις Ροτόντα
Συντελεστές βιβλίου:Chavhan, Govind B. (Συγγραφέας)
Κούσκουρας, Κωνσταντίνος Α. (Μεταφραστής)
Καρακόζογλου, Άκης (Μεταφραστής)
Κούσκουρας, Κωνσταντίνος Α. (Επιμελητής)
ISBN:9789606894053
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες