Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών

Σωστή απάντηση ή λάθος ερώτηση;
Εκδότης:
Ερευνητές
Έτος:
2010
ISBN:
9789603684701
Σελίδες:
445
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών
Τιμή εκδότη:€19,00
Η τιμή μας: €17,10
στο καλάθι
Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών
"Αν οι σημερινές οικονομικές ανισότητες διορθώνονταν, δεν θα λύνονταν αυτομάτως τα σχετικά προβλήματα, αλλά πιθανότατα η κατάσταση θα βελτιωνόταν. Ως τότε η κοκαΐνη και η ηρωίνη θα σπέρνουν αναπόφευκτα την εκδίκησή τους στους δρόμους της Δύσης".

Αυτή η κατακλείδα του Griffith Edwards, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, φανερώνει την οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζει το ζήτημα της χρήσης ουσιών.

Το βιβλίο αυτό, το δέκατο τρίτο στη σειρά "Ο άνθρωπος και ο κόσμος του", αποτελεί μια συναρπαστική περιήγηση στο θέμα των ουσιών παγκοσμίως, καθώς και στην αμφίθυμη σχέση μας με όλες αυτές: από το αλκοόλ μέχρι τις αμφεταμίνες, από την κάνναβη μέχρι το κρακ, από την ηρωίνη μέχρι το βάλιουμ.

Ο συγγραφέας μάς αποκαλύπτει την ιστορία, την κουλτούρα και τη γλώσσα που κρύβεται πίσω από κάθε ουσία, καθώς και τις σωματικές και ψυχολογικές τους επιδράσεις, τις ιατρικές χρήσεις, τους δρόμους του εμπορίου, τη συμμετοχή των μεγάλων συμφερόντων και το πολυκύμαντο πεδίο του ελέγχου και της νομοθεσίας.

Οι ουσίες μπορούν να ληφθούν με ένεση, από τη μύτη, με κάπνισμα ή από το στόμα. Είναι σε θέση να οξύνουν τη διέγερση ή να απονεκρώσουν τις αισθήσεις. Πωλούνται νόμιμα από πολυεθνικές εταιρείες ή παράνομα στις γωνίες των δρόμων. Μπορούν να θεραπεύσουν, αλλά μπορούν και να σκοτώσουν.

Από αυτή τη σκοπιά ο Edwards εξετάζει ορισμένα σημαντικά ζητήματα: Ποιες ουσίες είναι οι πιο επικίνδυνες; Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αναπτύσσουν εθισμό; Τι προκαλεί τις "επιδημίες ουσιών"; Όπως υποστηρίζει ο Έντουαρντς, μόνον αν κατανοήσουμε πλήρως το όλο ζήτημα με τις ουσίες, θα είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε.

Ένα διαφωτιστικό βιβλίο που θα επηρεάσει τις μελλοντικές συζητήσεις για το ζήτημα της χρήσης ουσιών.
Τίτλος βιβλίου:Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών
Υπότιτλος βιβλίου:Σωστή απάντηση ή λάθος ερώτηση;
Τίτλος πρωτότυπου:Matters of Substance: Drugs, is Legalization the Right Answer - or the Wrong Question?
Εκδότης:Ερευνητές
Συντελεστές βιβλίου:Edwards, Griffith (Συγγραφέας)
Λαλιώτης, Μιχάλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789603684701
Σειρά εκδότη:Ο Άνθρωπος και ο Κόσμος του
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες