Ειρμολόγιον

Εκδότης:
Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη
Έτος:
2006
ISBN:
9789608809871
Σελίδες:
348
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ειρμολόγιον
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ειρμολόγιον
Με πολύ ευνοϊκά σχόλια έγινε δεκτή η έκδοση του Ειρμολογίου του Σωφρονίου Ευστρατιάδου, Μητροπολίτου πρ. Λεοντοπόλεως, το 1932 στο Παρίσι από τους κύκλους των Βυζαντινολόγων. Για πρώτη φορά οι ασχολούμενοι με τις Βυζαντινές σπουδές και κυρίως όσοι ειδικεύονταν στην Υμνογραφία διέθεταν ένα πολύτιμο βοήθημα, το οποίο τους προσέφερε σχεδόν το σύνολο των ειρμών των κανόνων εκδεδομένων κατά στίχους. Στο ίδιο έργο για πρώτη φορά αποδόθηκε, κατά τεκμήριον ορθά, η πατρότητα των ειρμών στους αντιστοίχους ποιητές των. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο σύντομα βραβεύθηκε από τον εν Παρισίοις Σύλλογον προς ενίσχυσιν των Ελληνικών Σπουδών.
Όμως, ο μικρός αριθμός των αντιτύπων και η μεγάλη ζήτηση του βιβλίου το κατέστησαν σύντομα σπάνιο, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρούνται τυχεροί οι κάτοχοι των ολίγων αντιτύπων του και οι ερευνητές να το ανευρίσκουν μόνον σε μεγάλες βιβλιοθήκες. Εκτός τούτου, έως σήμερα δεν έχει εκδοθή άλλο ανάλογο έργο πληρέστερο εκείνου, που θα μπορούσε να το αντικαταστήση. Συνεπώς, οι εκδότες υμνογραφικών κειμένων και ιδιαιτέρως κανόνων είναι υποχρεωμένοι να ανατρέχουν πάντοτε σε αυτό.
Κατόπιν των ανωτέρω, κρίναμε χρήσιμη και απαραίτητη την επανέκδοση του Ειρμολογίου, πιστεύοντας ότι τούτο θα βοηθήση τους Βυζαντινολόγους, ιδιαίτερα τους ασχολούμενους με την υμνογραφία. Το Ειρμολόγιο θεωρούμε ότι θα είναι χρήσιμο και για τους ευρύτερα ασχολούμενους με την εκκλησιαστική ποίηση, φιλολόγους, θεολόγους, μουσικολόγους, ιεροψάλτες και τον κάθε πεπαιδευμένο πιστό.
Στην παρούσα έκδοση αναπαράγεται επακριβώς το κείμενο του αειμνήστου συγγραφέως, απηλλαγμένο -κατά το δυνατόν- των λαθών, που από αβλεψία ή τυπογραφική αμέλεια παρεισέφρησαν στην α' έκδοση. Επί πλέον καταβλήθηκε προσπάθεια για την αρτιότερη παρουσίαση της μορφής του έργου.
[...]
(από το προλογικό σημείωμα)
Τίτλος βιβλίου:Ειρμολόγιον
Εκδότης:Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη
Συντελεστές βιβλίου:Ευστρατιάδης, Σωφρόνιος (Συγγραφέας)
Παναγιώτου, Αντώνιος Δ. (Επιμελητής)
Μονιού, Δήμητρα Ι. (Επιμελητής)
Μονιού, Νικολέτα Ι. (Επιμελητής)
ISBN:9789608809871
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Σημείωση:Κυκλοφορεί και πανόδετο στην τιμή των 35 €.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες