Η συνωμοσία του Πάσχα

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2010
ISBN:
9789600440553
Σελίδες:
405
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η συνωμοσία του Πάσχα
Τιμή εκδότη:€18,16
Η τιμή μας: €16,34
στο καλάθι
Η συνωμοσία του Πάσχα
Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός; Ο επιφανής Βρετανός μελετητής Hugh J. Schonfield παρουσιάζει μια ανατρεπτική άποψη για την υπόσταση του Ιησού. Μας καλεί να τον δούμε όχι ως τον Θεάνθρωπο της χριστιανικής πίστης, αλλά σαν έναν άνθρωπο της εποχής του, έναν οραματιστή, με χαρισματική προσωπικότητα και ψυχικό σθένος, ο οποίος έζησε σε ένα συγκεκριμένο ιστορικοκοινωνικό πλαίσιο με την πεποίθηση ότι ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας του Ισραήλ.

Ο Schonfield περιγράφει τη ζωή, το ρόλο και τη δράση του Ιησού υπό αυτό το μεσσιανικό πρίσμα. Υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν κύριος της μοίρας του και επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο προετοιμάστηκε και εκτέλεσε τη μεσσιανική, όπως πίστευε, αποστολή του, κατευθύνοντας ανάλογα τη ζωή του -πρόβλεψε το θάνατό του και οραματίστηκε την ανάστασή του- ώστε να γεγονότα να επαληθεύσουν τις προφητείες.

Καρπός πολύχρονης και επίπονης έρευνας, "Η Συνωμοσία του Πάσχα" πρέπει να διαβαστεί έξω από το πλαίσιο της παραδοσιακής χριστιανικής διδασκαλίας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα της, είναι η αφήγηση μιας μεγάλης περιπέτειας -ίσως του πιο παράξενου, παράτολμου εγχειρήματος στην ιστορία του κόσμου.
Τίτλος βιβλίου:Η συνωμοσία του Πάσχα
Τίτλος πρωτότυπου:The Passover Plot
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Schonfield, Hugh J. (Συγγραφέας)
Ζάβαλος, Αθανάσιος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600440553
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες