Κέλη η μικρή σφήκα

Εκδότης:
Τετράγωνο
Έτος:
2010
ISBN:
9789609932417
Σελίδες:
66
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κέλη η μικρή σφήκα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κέλη η μικρή σφήκα
Η Κέλη είναι μια μικρή σφήκα που είχε την ατυχία να γεννηθεί κατάμαυρη, χωρίς τις χρυσαφιές ρίγες που έχουν όλες οι σφήκες. Απ' την πρώτη κιόλας στιγμή ήρθε αντιμέτωπη με τα κοροϊδευτικά σχόλια ορισμένων κακότροπων εντόμων, κι' έτσι αποφάσισε να αλλάξει την εμφάνισή της πάση θυσία και να αποκτήσει κι εκείνη χρυσαφιές ρίγες. Οι αγαπημένες της φίλες προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η Κέλη αφού συμβουλεύτηκε το σοφότερο έντομο του δάσους αποφάσισε να ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι της ως τον Ήλιο αφού μόνον εκείνος μπορούσε να την βοηθήσει. Και ο άρχοντας Ήλιος πράγματι την ντύνει με τις πολυπόθητες χρυσαφιές ρίγες και η Κέλη αλλαγμένη πια και χαρούμενη επιστρέφει στο δασάκι της. Εκεί συναντά τα υπόλοιπα έντομα που αρχικά δεν την αναγνωρίζουν... και δεν της δίνουν καμία σημασία.

Η Κέλη τότε καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι κακό και πως το σημαντικότερο όλων είναι η ομορφιά της ψυχής και όχι η εξωτερική εμφάνιση.


Φιλία, ρατσισμός, η σημασία της διαφορετικότητας και η δύναμη της θέλησης είναι μερικά από τα μηνύματα αυτού του υπέροχου παραμυθιού που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια.
Τίτλος βιβλίου:Κέλη η μικρή σφήκα
Εκδότης:Τετράγωνο
Συντελεστές βιβλίου:Φλώρου, Αγγελική (Συγγραφέας)
Σαμαρτζή Ίρις (Εικονογράφος)
ISBN:9789609932417
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Ηλικίες:8
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία > Ηλικία 8+
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες