Φωτοσκιάσεις των αρχετύπων

Αναζητώντας το τελικό αίτιο στην τέχνη και στο θέατρο
Εκδότης:
Leader Books
Έτος:
2010
ISBN:
9789607901774
Σελίδες:
223
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φωτοσκιάσεις των αρχετύπων
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
Φωτοσκιάσεις των αρχετύπων
Τα αρχέτυπα σχηματίζονται και μετασχηματίζονται σύμφωνα με τον α-χρονικό τόπο μιας πραγματικότητας που επιλέγει για σύμβολά της τα προϊόντα των υπερβάσεων. Το αρχέτυπο βιώνεται ως αποτέλεσμα ενός άνευ προηγουμένου περιστατικού που συμβολοποιείται. Οι φωτοσκιάσεις του αρχικού τύπου συνδέουν το ασυνείδητο με συνειδησιακές σταθερές.

Το αναγνωρίσιμο σημείο διεγείρει την βιωματικότητα των πραγμάτων του επιστητού και συντάσσει την ομοιοπαθητική λειτουργία στη βάση που συγκροτεί τη σχέση θεατή-θεωμένου.

Η τέχνη αναγάγει την καθημερινότητα σε φαντασματικό υλικό, από το οποίο ο "οιδηματικός" νους του καλλιτέχνη αντλεί τις δυνάμεις εκείνες που οδηγούν στην έκρηξη της δημιουργικότητας.

Η θεατρική γραφή καταγράφει ενδεχόμενα υπαρκτών κατασκευών και επικυρώνει την φευγαλέα πράξη του παραστασιακού αναζητώντας ένα τελικό αίτιο. Εντούτοις ο δημιουργός εξαφανίζεται στα παρασκήνια. Και ο Ηθοποιός υποκλίνεται ηρωικά, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Άνθρωπο που θα τον βοηθήσει να αποβάλλει, για άλλη μια βραδιά, το προσωπείο...
Τίτλος βιβλίου:Φωτοσκιάσεις των αρχετύπων
Υπότιτλος βιβλίου:Αναζητώντας το τελικό αίτιο στην τέχνη και στο θέατρο
Εκδότης:Leader Books
Συντελεστές βιβλίου:Θωμαδάκη, Μαρίκα (Συγγραφέας)
ISBN:9789607901774
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2010
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες