Ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική

Εκδότης:
Οξύ
Έτος:
2008
ISBN:
9789604362172
Σελίδες:
278
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική
"Έχουν ειπωθεί πολλά για τη δυναμική, για τις ευκαιρίες, για την απήχηση του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς. Συνήθως όμως περιορίζονται στο θεωρητικό πλαίσιο των ιδεών που αν εφαρμόζονταν θα είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Το βιβλίο αυτό ασχολείται με την εφαρμοσμένη πολιτική , με το τι πραγματικά και καθημερινά συμβαίνει στον τομέα του διεθνούς πολιτιστικού γίγνεσθαι από πλευράς του ελληνικού κράτους ( και όχι μόνο, αφού συγκρίσεις και αναφορές σε πολιτικές άλλων χωρών δεν είναι σπάνιες).
Αυτό είναι το αντικείμενο της πολιτιστικής εξωτερικής πολιτικής, ενός τομέα δημόσιας πολιτικής αλλά και διεθνών σχέσεων. Το βιβλία αυτό αποτελεί μία από τις πρώτες προσπάθειες στην Ελλάδα για τη συγκρότηση των διεθνών πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων της χώρας σε διακριτό αντικείμενο μελέτης μιας πολύ σημαντικής δημόσιας πολιτικής.
Στόχος μας είναι η αποτύπωση και η περιγραφή της πραγματικότητας σε πλαίσιο αξιολογικής ουδετερότητας (όσο αυτή είναι εφικτή)- απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε σοβαρή κριτική προσέγγιση αλλά και για ακριβή και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό."

Με πολυετή θητεία στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού ως υπεύθυνος του Τμήματος Επικοινωνίας και Πληροφόρησης και μεγάλη εμπειρία στο θέμα Πολιτισμός στην Ελλάδα, ο συγγραφέας Μάριος Κωστάκης επιχειρεί με επιτυχία μια επιστημονική προσέγγιση της πορείας της Πολιτιστικής Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ποιες είναι οι κινήσεις που έγιναν, ποιες οι εξελίξεις;
Και ποια τα αποτελέσματα; Πού βρίσκεται η Ελλάδα στο διεθνή χάρτη της πολιτιστικής δράσης;
Τίτλος βιβλίου:Ελληνική πολιτιστική εξωτερική πολιτική
Εκδότης:Οξύ
Συντελεστές βιβλίου:Κωστάκης, Μάριος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604362172
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες