Προβλήματα και ασκήσεις μαθηματικών Γ΄ δημοτικού

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2011
ISBN:
9789601631257
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προβλήματα και ασκήσεις μαθηματικών Γ΄ δημοτικού
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Προβλήματα και ασκήσεις μαθηματικών Γ΄ δημοτικού
Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της σχολικής μάθησης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, γνωρίζουν καλά ότι πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν κάποια μαθησιακά προβλήματα που αφορούν την κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και ειδικότερα τη λύση απλών και, πολύ περισσότερο, σύνθετων προβλημάτων.

Μέσα από το βιβλίο αυτό ο/η μαθητής/τρια μπαίνει μπροστά σε πραγματικά, καθημερινά
προβλήματα της ζωής και, ερχόμενος/η σε δυναμική σχέση με πρόσωπα και πράγματα, προχωρεί στη λύση προβλημάτων. Με αυτόν τον τρόπο ο/η μαθητής/τρια αυτοβεβαιώνεται για τις ικανότητές του, δυναμώνει τη θέλησή του και αποκτά σαφείς έννοιες και γενικεύσεις που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει στην κατάκτηση της γνώσης. Έτσι, μέσα από τη διαδικασία της λύσης προβλημάτων με το πνεύμα των νέων προγραμμάτων, ο/η μαθητής/τρια οπλίζεται με την ικανότητα για επιτυχέστερη αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων της ζωής.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος ακολουθεί κατά κεφάλαιο το σχολικό βιβλίο. Προσφέρονται στους/στις μαθητές/τριες προβλήματα και δημιουργικές μαθηματικές
δραστηριότητες για εξάσκηση και πληρέστερη κατανόηση των Κεφαλαίων-Ενοτήτων που διδάσκονται στο ημερήσιο πρόγραμμα του μαθήματος των Μαθηματικών.
Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν απλά και σύνθετα προβλήματα για γενικότερη εξάσκηση με
αύξουσα δυσκολία κατά κατηγορία. Τα προβλήματα είναι ομαδοποιημένα ανά τέσσερα κεφάλαια, ακολουθώντας τη σειρά των μαθημάτων του σχολικού βιβλίου. Στην ύλη του δεύτερου μέρους καλύπτονται όλα τα μαθηματικά φαινόμενα που καλείται να κατακτήσει ο μαθητής στην ύλη της τάξης του.
Τίτλος βιβλίου:Προβλήματα και ασκήσεις μαθηματικών Γ΄ δημοτικού
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Πανταζόπουλος, Λάμπρος (Συγγραφέας)
Ραπτοπούλου, Δήμητρα Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601631257
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2011
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Γ' Δημοτικού
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες