Αστικός κώδικας

Ερμημεία κατ' άρθρο
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2010
ISBN:
9789602727201
Σελίδες:
2480
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αστικός κώδικας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αστικός κώδικας
Η παρούσα επίτομη έκδοση της κατ' άρθρο ερμηνείας του Αστικού Κώδικα αποβλέπει αφενός στην υποβοήθηση και εμπέδωση της επιστημονικής γνώσης του Αστικού Δικαίου, αφετέρου στην αποτελεσματικότερη μετουσίωσή της σε πράξη.

Η σχετική ύλη εκτίθεται κατηγοριοποιημένη κατά τις ουσιώδεις έννοιες του κάθε υπό εξέταση άρθρου του Αστικού Κώδικα και βασίζεται κυρίως στην πλέον πρόσφατη νομολογία και στη (γενική και ειδική) βιβλιογραφία και αρθρογραφία, η δε ερμηνευτική προσέγγιση κάθε άρθρου, αντλούμενη από όλες τις ανωτέρω πηγές, είναι εξαντλητική.

Συγκεκριμένα, στην αρχή του έργου υπάρχει ένας αναλυτικός πίνακας, στον οποίο παρατίθεται, ανά βιβλίο του Αστικού Κώδικα, η γενική βιβλιογραφία.

Στην κατ' άρθρο ερμηνεία εκτίθεται το σχετικό άρθρο του Αστικού Κώδικα, ακολουθεί η ειδική βιβλιογραφία-αρθρογραφία, κατόπιν οι σχετικές με το εξεταζόμενο άρθρο διατάξεις και, τέλος, η ερμηνεία του.

Στη συνέχεια ακολουθεί Παράρτημα με το νέο Ν 3719/2008 για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η έκδοση συμπληρώνεται με αναλυτικά ευρετήρια που διευκολύνουν τον χρήστη στην άμεση αναζήτηση του θέματος που τον ενδιαφέρει.

Το έργο, σε χρονικό διάστημα μόλις ενός έτους, εμπλουτίστηκε με τη νεότερη νομολογία, βιβλιογραφία και αρθρογραφία. Επίσης προστέθηκε ο Εισαγωγικός Νόμος του Αστικού Κώδικα και ο Αστικός Κώδικας ενημερώθηκε με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν 3853/2010 (ΦΕΚ Α΄ 90/17.6.2010) για την "απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών και άλλες διατάξεις".

Η κατ' άρθρο ερμηνεία του Αστικού Κώδικα, επιμελημένη κατά τέτοιο τρόπο από τον κ. Τριάντο, ώστε πλήθος γνώσεων και πληροφοριών να δίνονται με τρόπο ευσύνοπτο και περιεκτικό, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο από κάθε άποψη βοήθημα για τον νομικό και τον ενασχολούμενο γενικότερα με την εφαρμογή του δικαίου, καθώς διευρύνει τους ορίζοντες της γνώσης και συνεισφέρει στην ασφάλεια δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Αστικός κώδικας
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμημεία κατ' άρθρο
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Τριάντος, Νικόλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9789602727201
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες