Ιστορίες από σύμπτωση

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2008
ISBN:
9789601903057
Σελίδες:
648
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορίες από σύμπτωση
Εκτός κυκλοφορίας
Ιστορίες από σύμπτωση
"Εγώ δεν έριξα ζάρια, ούτε -όπως έκαναν μερικοί πρωτοπόροι- μέτρησα τους ανθρώπους που πέρασαν τυχαία μπροστά από το παγκάκι μου στο πάρκο ή κάθισαν δίπλα μου στο τραμ, σημειώνοντας το φύλο, το ντύσιμο και την ηλικία τους. Εγώ μάζεψα χειροπιαστές αναφορές, αναφορές με αφύσικα μεγάλη απόκλιση από το φυσιολογικό, ιδιωτικές αναφορές αξιοσημείωτων συμπτώσεων και κατάφωρης απιθανότητας, ιστορίες από σύμπτωση, συγκυρίες που είχαν απτή και αποφασιστική επίδραση στη ζωή ενός ή περισσότερων ανθρώπων".

Η νεαρή Λέα αναδιφεί τα κατάλοιπα του θείου της Βίλχελμ Μπολτ, τον οποίο κληρονόμησε. Ο εκκεντρικός επιστήμονας Μπολτ, που έχει καταγράψει εκατοντάδες περιστατικά μοιραίων συμπτώσεων, κείται νεκρός· παρ' όλα αυτά, μας ταξιδεύει στη Σουηδία του 19ου αιώνα και σε ένα απομονωμένο νησί της Βαλτικής με μια κοινότητα φαροφυλάκων, και κατόπιν στην Ιταλία της Αναγέννησης και στην ιστορία μιας θαυματουργής Μαντόνας.
Το σπουδαίο αυτό μυθιστόρημα, που η κριτική χαιρέτισε ως μεγάλο έργο της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, παρουσιάζει τέσσερις ιστορίες... από σύμπτωση, γραμμένες με λυρισμό αλλά και επώδυνη, συχνά, οξυδέρκεια.
Τα ορατά και αόρατα νήματα που διατρέχουν τη μοίρα των ηρώων του Έρικ Φόσνες Χάνσεν συνυφαίνουν ένα θεμελιώδες ερώτημα: Γιατί τα πράγματα συμβαίνουν έτσι όπως συμβαίνουν; Ποια μυστική αρχή διέπει το βίο των ζωντανών όντων; Με την αριστοτεχνική γραφή του ο βραβευμένος με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Χάνσεν καταφέρνει να μας υποβάλει την αίσθηση του πόσο εξαιρετική σημασία έχει η κάθε ανθρώπινη ενέργεια και πόσο εύθραυστος είναι ο κόσμος, όπου η επιβίωση φαντάζει σαν μια ακατανόητη σύμπτωση, μια πράξη συμπαντικής προστασίας.

Με μουσικότητα και χάρη, ο Χάνσεν διερευνά τη μεγαλοσύνη των μικρών πραγμάτων. Οι ιστορίες του συμβαίνουν σε διάφορες χώρες και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με ένα λεπτοδουλεμένο σχέδιο της μοίρας να συνδέει ανθρώπους, κουλτούρες και εποχές.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορίες από σύμπτωση
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Beretninger om Beskyttelse
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Hansen, Erik Fosnes (Συγγραφέας)
Παπαγρηγοράκη Ε. Δ. (Μεταφραστής)
Κεχαγιόγλου, Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601903057
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες