Ποδοσφαιρική επιχειρηματικότητα

Δομή και οργάνωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου
Εκδότης:
Σιδέρης Ι.
Έτος:
2010
ISBN:
9789600805130
Σελίδες:
432
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ποδοσφαιρική επιχειρηματικότητα
Τιμή εκδότη:€47,80
Η τιμή μας: €43,02
στο καλάθι
Ποδοσφαιρική επιχειρηματικότητα
Οι νέες επιχειρηματικές συνθήκες που διαμορφώνονται καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναπροδιορισμού του ρόλου και των στόχων κάθε επιχείρησης. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες λειτουργούν πλέον ως επιχειρήσεις και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να προσαρμόζονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Το ανταγωνιστικό αυτό περιβάλλον θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιχειρηματικό σχεδιασμό, αποτελεσματική διοίκηση και ολοκληρωμένες προτάσεις μάρκετινγκ, που να μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας, αύξηση των εσόδων, και σε μια καλύτερη σχέση με την κοινωνία μέσα στην οποία υπάρχει και λειτουργεί, αλλά και από την οποία συντηρείται. Πλέον, η οικονομική κατάσταση του κάθε πρωταθλήματος παίζει μείζονα ρόλο, μιας και η συνεχώς αυξανόμενη εμπορευματοποίηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αυξάνει διαρκώς και το επιχειρηματικό ρίσκο. Η Ελλάδα έχει ένα από τα φτωχότερα και πιο προβληματικά ποδόσφαιρα της Ευρώπης και αποτελεί μια μικρή αγορά. Για τους λόγους αυτούς, οφείλει να καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες έτσι ώστε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η ανάγκη για ένα εγχειρίδιο που να πραγματεύεται την οργανωτική δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις οικονομικές του διαστάσεις, αλλά και τον ευρύτερο ρόλο του στην ελληνική κοινωνία, είναι εμφανής.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί το πρώτο εγχειρίδιο της ελληνικής βιβλιογραφίας, το οποίο επικεντρώνεται αποκλειστικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και, ειδικότερα, στην επιχειρηματική και οργανωτική του πλευρά.
Τίτλος βιβλίου:Ποδοσφαιρική επιχειρηματικότητα
Υπότιτλος βιβλίου:Δομή και οργάνωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου
Εκδότης:Σιδέρης Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Δ. (Συγγραφέας)
Αναγνωστόπουλος, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789600805130
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Σημείωση:Πρόλογος: Sean Hamil, Director Birkbeck Sports Business Centre, Department of Management. Εισαγωγικό σημείωμα: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες