Τεχνικές έκφρασης: Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2010
ISBN:
9789604562251
Σελίδες:
383
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τεχνικές έκφρασης: Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου
Τιμή εκδότη:€23,32
Η τιμή μας: €20,99
Τεχνικές έκφρασης: Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου
Tο βοηθητικό αυτό εγχειρίδιο εμπεριέχει πλήρες υλικό καθώς και διαφωτιστικές οδηγίες για το μάθημα της Έκφρασης - Έκθεσης της Γ' Λυκείου. Στηρίχτηκα στις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου, έλαβα υπόψη μου τα κείμενα που εμπεριέχονται στους Θεματικούς Κύκλους, τα κριτήρια αξιολόγησης και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και αξιοποίησα το υλικό τους με επιπρόσθετες αναλύσεις, ασκήσεις και κριτήρια. Προς εμπέδωση της ύλης, πρόσθεσα ασκήσεις και κριτήρια αξιολόγησης (που στην πλειονότητά τους περιλαμβάνουν σχετικά πρόσφατα άρθρα). Όσον αφορά τη θεωρία, βασίστηκα στη «Λογική» του Ε. Π. Παπανούτσου και προσπάθησα να την καταστήσω κατανοητή στους μαθητές. Απώτερος στόχος μου είναι να βοηθήσω κάθε μαθητή να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις τελικές εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος και συνάμα να εμπλουτίσει τη σκέψη του και να αποκτήσει ευρύτερη παιδεία. Για τον λόγο αυτό αφιερώνω το βιβλίο μου σε κάθε μαθητή που έχει θέσει στόχους και αγωνίζεται να τους υλοποιήσει.

Το διαγώνισμα της Έκφρασης - Έκθεσης περιλαμβάνει:
Περίληψη ή διάγραμμα ενός κειμένου (25 μονάδες).
Ερωτήσεις θεωρίας (35 μονάδες).
Παραγωγή κειμένου σε ανάπτυξη 500-600 λέξεων περίπου, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο σε ένα συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο (40 μονάδες).

Τέλος, ο μαθητής οφείλει να γνωρίζει καλά την ύλη της Γ΄ Λυκείου, να παρακολουθεί και να σχολιάζει σημαντικά θέματα της επικαιρότητας και να κάνει μια επανάληψη στα θέματα της Α΄ και της Β΄ Λυκείου.
Τίτλος βιβλίου:Τεχνικές έκφρασης: Έκφραση - έκθεση Γ΄ λυκείου
Περιέχει:cd-rom
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Πετροπούλου Μαρία Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604562251
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Γ' Λυκείου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες