Τα δώδεκα Στραντιβάριους

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2010
ISBN:
9789604537044
Σελίδες:
512
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα δώδεκα Στραντιβάριους
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα δώδεκα Στραντιβάριους
Ο Αντόνιους Στραντιβάριους υπήρξε ο πιο φημισμένος κατασκευαστής μουσικών οργάνων όλων των εποχών. Τα βιολιά του είναι μοναδικά, ικανά να παράγουν τον τέλειο ήχο.

Γύρω στο 1680, στην Κρεμόνα της Ιταλίας, ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον επισκέπτεται μέσα στη νύχτα για να του αναθέσει ένα πρωτόγνωρο έργο: την κατασκευή δώδεκα έγχορδων οργάνων.
Το 2003, στη Μαδρίτη, ο επιθεωρητής Ερέρο αναλαμβάνει να ερευνήσει τη στυγερή δολοφονία ενός πάμπλουτου Έλληνα εφοπλιστή που ζούσε εκεί. Στο μεταξύ, μια διάρρηξη χωρίς προφανές κίνητρο θέτει σε επιφυλακή τις Αρχές στη Γενεύη. Άραγε αυτά τα δύο συμβάντα έχουν κάποια σχέση με τη μυστική επίσκεψη που δέχτηκε ο Στραντιβάριους εκείνη τη νύχτα πριν από τρεις αιώνες;
Από την Κρεμόνα ως τη Γενεύη, τη Βιέννη, την Ιερουσαλήμ και τα στρατόπεδα του ολέθρου των ναζί, μια απέραντη συνωμοσία απλώνεται στο χρόνο. Η καταιγιστική δράση και οι συνεχείς ανατροπές είναι οι καλύτεροι πρωταγωνιστές στο μυθιστόρημα αυτό με το οποίο ο Ι. Μπίτζι εκπλήσσει τον αναγνώστη, εξυφαίνοντας μια πλοκή που συνδυάζει ιστορία, θεολογία, και μια μουσική τόσο ουράνια όσο και επικίνδυνη.
Τίτλος βιβλίου:Τα δώδεκα Στραντιβάριους
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:La formula Stradivarius
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Biggi, Inaki (Συγγραφέας)
Μπανιά, Χρύσα Θ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789604537044
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες