Ο άνθρωπος και το χρήμα

Φιλοσοφική μελέτη της σχέσης τους
Εκδότης:
Μέγας Σείριος
Έτος:
2010
ISBN:
9789607350381
Σελίδες:
228
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο άνθρωπος και το χρήμα
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Ο άνθρωπος και το χρήμα
Μια εμπεριστατωμένη μελέτη για τη σχέση του ανθρώπου με το χρήμα, κοιταγμένη από πνευματική σκοπιά. Στόχος της είναι να δείξει τη διάσταση του χρήματος όχι ως αυτοσκοπού αλλά ως μέσου προσφοράς. Πρόκειται για μια φιλοσοφία της οικονομίας μέσα στα κοινωνικά και οικονομικά πλαίσια του σημερινού κόσμου.

Τονίζει η συγγραφέας ότι το χρήμα έπαψε να χρησιμοποιείται σαν μέσο διευκόλυνσης συναλλαγής. Έχει πλέον γίνει επιθυμία για συσσώρευσή του, που περνά και σε διαστάσεις καταστροφής. Επεξεργάζεται το θέμα από πολλές σκοπιές, όπως φαίνεται και από τους τίτλους των κεφαλαίων. Ορισμένοι τίτλοι είναι "Δούναι και Λαβείν", "Ανταγωνισμός", "Το ταμείο", "Η Φυλακή του Χρήματος", "Επαιτεία", "Κληρονομιά" κτλ.

Σε κάθε κεφάλαιο η Κλαίρη Λυκιαρδοπούλου κάνει μια αναγωγή από την ύλη στο πνεύμα, από το ανθρώπινο στο θείο. Θέλει έτσι να φανεί ότι το χρήμα μπορεί να χρησιμοποιείται για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Αυτό επιτυγχάνεται, όταν αντιληφθούμε ότι ο χειρισμός της δύναμής του μας εκπαιδεύει στο σωστό χειρισμό των δυνάμεων της ψυχής. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο "σ’ εκείνους που αξιοποιούν τη δύναμη του χρήματος σαν μέσο αγάπης και προσφοράς".
Τίτλος βιβλίου:Ο άνθρωπος και το χρήμα
Υπότιτλος βιβλίου:Φιλοσοφική μελέτη της σχέσης τους
Εκδότης:Μέγας Σείριος
Συντελεστές βιβλίου:Λυκιαρδοπούλου, Κλαίρη (Συγγραφέας)
ISBN:9789607350381
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2010, 2η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες